boon-sportoldal

2011.06.06. 15:21

Megvan az önkormányzat partnersége

<p>Néhány napon belül sajtótájékoztatót tarthatnak az A-csoportos női kosárlabdacsapatról.</p>

Mint arról az Észak-Magyarország elsőként beszámolt: a Miskolci Sportiskola SC NB I/B-ben szerepelt, és a most véget ért évadban a harmadik helyen végzett női kosárlabdacsapata az országos kosárlabda szövetség elnökségének döntése értelmében nevezhet a 2011/12-es NB I/A csoportos bajnokságra. Arról is hírt adtunk korábban, hogy a MISI SC nem tudja felvállalni az élvonalbeli csapat működtetésével kapcsolatos költségeket, de ennek ellenére elképzelhető, hogy lesz a legjobbak között szereplő csapata Miskolcnak. Ugyanis a Miskolci Sportiskola SC egyesületet megkereste egy másik, az idén megalakult egyesület, a DKSK 2011 vezetése, és arról kezdtek tárgyalásokat, hogy a két sportszervezet egy gazdasági társaságot alapít, és mivel a DKSK 2011 tagsága képes lehet arra, hogy az élvonalbeli versenyeztetéshez szükséges anyagiakat biztosítsa, így elviekben nem lehet akadálya az A-csoportos indulásnak.

Ezzel kapcsolatban, egy héttel ezelőtt a DKSK 2011 elnöke, Szabó Tamás nyilatkozott lapunknak, és többek között azt is elmondta, hogy egy fontos kérdésre szeretnének választ kapni, nevezetesen arra, hogy számíthatnak-e a miskolci önkormányzat partnerségére, elsősorban elvi támogatására.

A válasz

– Az önkormányzat vezetése természetesen partner abban, hogy újra legyenek élvonalbeli női kosárlabda mérkőzések Miskolcon, a DKSK 2011 egyesület szándékai nagyon is egybe csengenek az elképzeléseinkkel – válaszolta lapunk megkeresésére dr. Zsiga Marcell, Miskolc sportért (is) felelős alpolgármestere. – A részletekről, hogy ki milyen szerepet vállal az élvonalbeli indulásban, néhány napon belül, szinte biztos, hogy még ezen a héten egy sajtótájékoztató keretében számolunk be.

A legfontosabb szerepek egyike a MISI SC és a DKSK 2011 közösen alapítandó gazdasági társaság ügyvezetői igazgatói posztja, amelynek a várományosát Szabó Tamás néhány napja még nem tudta megnevezni. A másik kulcspozíció a szakvezető személye, lapunk úgy tudja, hogy Milen Vukicevicnek –, a DKSK felnőtt női csapata egykori vezetőedzőjének, aki jelenleg a Miskolci Sportiskola Nonprofit Kft.-nél a fiú utánpótlásban dolgozik – van a legnagyobb esélye arra, hogy ezt a feladatot ellássa.

Múlt idéző

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége május 27-i ülésén úgy döntött, hogy a honi élvonalbeli női bajnokság 2011/12-es évadjára a most véget ért idényben az NB I/A csoportjában szerepelt tizenhárom csapat mellett az NB I/B csoport első három helyen végzett együttes adhatja be nevezését. 


Kapcsolódó cikkek:

Az elinduláshoz szükséges tőke rendelkezésre áll a DKSK 2011-nél.

Miskolc - Az NB I/B-ben a 3. helyen végzett Miskolci Sportiskola SC női kosárlabdacsapata is élvonalbeli lehet.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!