boon-sportoldal

2011.06.05. 18:01

Hét tizeddel (!) győzött Kazár

<p>Pályafutása első abszolút győzelmét aratta a miskolci ralis.</p>

Az elmúlt esztendők egyik legizgalmasabb, és legszorosabb versenyét nyerte meg a miskolci Kazár Miklós és navigátora, Percze Nándor. A kettős az idei országos bajnokság harmadik futamán, a Prince Groupama Garancia Bükfürdő Rallye-n végzett az élen. A miskolci pilóta rendkívül kis különbséggel, mindössze hét tizeddel volt jobb csapattársainál, a bajnoki címvédő Aschenbrenner, Pikó egységnél.

Három méter

- Órával is lemérhető a hét tized, úgyhogy nincs ebben semmi különös – mondta mosolyogva a bükfürdői célban Kazár Miklós. – Nagyjából három méter lehet a különbség, amivel nyertünk. Rendkívül boldog vagyok, még most sem hiszem el, hogy sikerült. Szerintem az utóbbi öt évben nem volt ennyire szoros egy első osztályú verseny. Remek pályákon versenyezhettünk, és szerencsénk is volt a szombati gumiválasztással. Egyébként is imádom a murvát, és ezt az egész hétvégét.

Aschenbrenner György sem volt csalódott, bár minimális vereséget szenvedett Kazártól, de a bajnoki összetettet tekintve növelte előnyét a riválisokkal szemben. Ifj. Tóth János is elégedett volt a bükfürdői célban, hiszen stabil, kiegyensúlyozott autózással végzett a dobogó harmadik fokán. Az ózdi Elek Istváné lett az abszolút negyedik helyezés, ráadásul két szakaszgyőzelemmel is jelezte, hogy a továbbiakban valóban számolni kell vele.

- Tudtam, hogy bennem van ez a szereplés, és az ismerőseim ezt már korábban is elvárták tőlem – fogalmazott a futam végén Elek István. Van azért hiányérzetem, mert ha visszagondolok, voltak olyan szakaszok, amikor bent hagytunk néhány másodpercet. Összességében azonban elégedettek vagyunk. Sajnálom, hogy nem sikerült elcsípni a dobogót, de a közeljövő terveiben mindenképpen benne van az előrelépés.

Több élmenő búcsúzott

Az idei bajnokság harmadik futamának nagy vesztesei is voltak. Még szombaton, vezető helyről esett ki Herczig Norbert és Benics Kálmán, sőt ugyanezen a gyorsaságin Hideg Krisztián is kénytelen volt befejezni a viadalt. Vasárnap a miskolci Spitzmüller Csaba váltója mondta föl a szolgálatot, az utolsó szakaszon pedig Balogh János és Holczer Dániel maradt bent a pályán. Spici és Balogh is jó helyen volt a verseny értékelésében, de ezúttal a szerencse nem állt melléjük. Az első osztályú rallybajnokság július 8-10-e között a veszprémi száguldással folytatódik.

(ÉM- ME)

A Prince Groupama Garancia Bükfürdő Rally (nem hivatalos) végeredménye:

1. Kazár Miklós, Percze Nándor (Mitsubishi Lancer EVO IX.) 1:08:28,3

2. Aschenbrenner György, Pikó Zsuzsa (Mitsubishi Lancer EVO IX.) +0.7

3. ifj. Tóth János, Tagai Róbert (Peugeot 207 S2000) +12.2

4. Elek István, Ferencz Ramon (Mitsubishi Lancer EVO IX.) +20.6

5. Bútor Róbert, Bacigal Igor (Peugeot 207 S2000) +48.6

6. Pethő István, Rubóczky Attila (Mitsubishi Lancer EVO IX.) +1:12:7

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!