boon-sportoldal

2011.06.14. 16:43

Hankó Gábor 7 másodpercre a bronztól

<p>Tiszaújváros - Nem kevesebb, mint 73 sportoló közül lett negyedik a tiszaújvárosi sportoló múlt hétvégén Ausztriában.</p>

Az Európai Triatlon Szövetség (ETU) Junior Európa-kupa sorozatának bécsi állomását június 11-én rendezték meg. A fiúknál összeverbuválódott mammut-mezőnyben két tiszaújvárosi színeket képviselő sportoló volt ott. Hankó Gábor, a TVK-Mali TK szingapúri ifjúsági olimpiai 6. és 9. helyezettje a 750 méteres úszás során jól tartotta magát, így az első bolyban tekerhette le a 20 km-t, nem is akárhogy, hiszen ebben a számban ő volt a leggyorsabb. Az 5 km-es futás utolsó harmadában jött egy kis holtpont Hankó számára, így végül az előkelő negyedik helyen érkezett célba. Balogh Máté szokásosan kiválóan úszott, és a folytatásban is tartani tudta magát, melynek jutalma a hetedik hely lett. A győzelmet az idén még veretlen olasz Matthias Steinwandter szerezte meg, akit Tarnai László (Titán SC-Szeged) és az egyéni ifjúsági olimpiai ezüstérmes osztrák Alois Knabl követett a célban. 

Gomez szülővárosában Eb-znek

A két TVK-s triatlonos a hétvégi bajai mix-váltó országos bajnokság után, június végén, Spanyolországban, a regnáló világbajnok Javier Gomez szülővárosában, Ponte Vedraban áll rajthoz az Európa-bajnokságon, ahol a junior egyéni verseny mellett, másnap a mix-váltóban is szerep várhat rájuk. S, hogy ne érezzék magukat „egyedül”, az Eb felnőtt versenyében klubtársaik közül Tóth Zsófia és Rendes Csaba indulására is lehet számítani.

- SZIS -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!