boon-sportoldal

2011.06.02. 14:08

DKSK: Már az élvonalbeli indulást tervezgetik

<p>Az elinduláshoz szükséges tőke rendelkezésre áll a DKSK 2011-nél.</p>

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége két héttel ezelőtt megtartott elnökségi ülésén úgy döntött - amit a múlt héten pénteken a legutóbbi elnökségi ülésén, a versenykiírások elfogadásakor is megerősített -, hogy a honi élvonalbeli női bajnokság 2011/12-es évadjára a most véget ért idényben az NB I/A csoportjában szerepelt 13 csapat mellett az NB I/B csoport első három helyen végzett együttes adhatja be nevezését. Mindez annyiban érdekes régiónk számára, hogy az NB I/B csoportban a Miskolci Sportiskola SC gárdája lett a harmadik a most véget ért idényben. Két hete a MISI SC elnöke, Hölcz Péter érdeklődésünkre annyit mondott, hogy az általa vezetett sportszervezet ugyan nem tudja vállalni az első osztályú szerepléssel járó költségeket, de megkereste őket egy nemrégiben alakult sportegyesület, a DKSK 2011 elnöke, akivel az együttműködésről kezdtek el tárgyalni, és mint kiderült, ennek a szervezetnek a tagsága képes lenni biztosítani az élvonalbeli szerepléssel járó anyagi terheket.

Gazdasági társaság a DKSK 2011-ért

Mint azt megtudtuk, a szóban forgó DKSK 2011 sportegyesületnek az elnöke, Szabó Tamás (a Bosch korábbi miskolci vezetője és a Miskolc Holding Zrt. nemrégiben lemondott vezérigazgatója), aki bár nehezen állt rá arra, hogy nyilatkozzon az Észak-Magyarországnak - mondván, nagyon közel járnak ahhoz, hogy minden olyan kérdésre választ kapjanak, amely a miskolci női kosárlabdázást újra az első osztályba segítheti, és igazából csak ezek után lenne helyénvaló a nyilvánosság elé állniuk - végül mégis sikerült szóra bírnunk.

- A legfontosabb az, hogy a 13 taggal megalakult, és azóta tagságában tovább bővült egyesületünkben, annak is az elnökségében több olyan cégvezető is található, akik készek arra, hogy anyagi áldozatot vállaljanak a miskolci, diósgyőri női kosárlabda felemelkedése érdekében - mondta Szabó Tamás. - A Miskolci Sportiskola SC-vel tulajdonképpen megállapodtunk a legfontosabb kérdésekben, az együttműködésben, amelynek a lényeg az, hogy mivel az NB I/A csoportos indulási jog nem forgalomképes, így azt a DKSK 2011 sportegyesület átvenni nem tudja, a két egyesület egy gazdasági társaságot hoz létre, és ez a szervezet fog nevezni az élvonalbeli bajnokságra. Hogy kik a DKSK 2011 egyesület elnökségének tagjai, arra nem kívánt választ adni az elnök, mondván nincs felhatalmazása erre, majd azt is hozzá tette, ha egy fontos kérdésre választ kapnak, akkor hamarosan úgy is a nyilvánosság elé állnak. És, hogy mi az a fontos kérdés?

Néhány héten belül

- Tudni kell, hogy ezt a csoport éves szinten több tízmillió forintos büdzséből kívánja működtetni a megyeszékhely női kosárlabdacsapatát, de ehhez egy fontos szereplőnek, az önkormányzatnak a partnerségére is szüksége van - mondta Szabó Tamás. - Nem szeretném, ha bárki is félre értené, nem arról van szó, hogy már a rajt pillanatában a pénzt szeretnénk kérni. Megvan az elinduláshoz szükséges tőke, de több támogatónk is azon az állásponton van, hogy a város vezetésének elvi támogatása nélkül, illetve az akarata ellen nem szeretne a tervezett hosszútávú időtartamra mecenatúrába kezdeni. Ha megkapjuk a pozitív visszajelzést, akkor felgyorsíthatjuk a már beindított folyamatokat, és néhány héten belül nem csak a klubszervezettel, hanem komplett csapattal tudunk a nyilvánosság elé állni.

Arra a kérdésre, hogy ki lehet a két egyesület által alapítandó cég ügyvezetője, Szabó Tamás nem tudott válaszolni, mondván, erről még nincs döntés. Azt is fontosnak tartotta megjegyezni: a DKSK 2011-ben azért vállalt tisztséget, hogy az indulásban segítsen, és hogy ez a szerepe nem feltétlenül lesz hosszú távú. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!