boon-sportoldal

2011.02.20. 20:57

Fejet hajtott a listavezető a miskolci Maciknak

<p>Az elődöntőbe jutásért vívott harcban fontos győzelmet aratott az MJJSE.</p>

A jégkorong OB I középszakaszának 7. fordulójában, vasárnap este a Vasas HC csapatát fogadta a Miskolci Jegesmedvék JSE együttese. A találkozó első percének végén Bartzen ,,kavarása" eredményezett forró pillanatokat a Vasas kapuja előtt, később Rafaj kiállítása után Sille célozta meg a kaput, Budai K. azonban a helyén volt, akárcsak Sabol jobboldali egyéni akciója végén.

Maci-gól a 15. percben

A folytatásban mezőnyjátékkal teltek a percek, igazi gólhelyzetek nélkül. A 11. perben Makinen jutott középen kecsegtető lehetőséghez, annak rendje és módja szerint meg is suhintotta a korongot, de középre célzott, és Budai K. biztosan mentett. A 15. percben megszületett a Macik vezető gólja: az ex-miskolci Popovics került a büntetőpadra, az emberelőny kihasználásához pedig Salugának mindössze 7 másodpercre volt szüksége, közelről pakolta a korongot Rajna ketrecébe.

Hátrányban az MJJSE

A második harmadot Dubeknek az első húsz perc utolsó másodpercében elkövetett szabálytalansága miatt hátrányban kezdte az MJJSE, de a Vasas 5 a 4 ellen semmit nem tudott felmutatni. A 26. percben Majoross azért került a büntetőpadra, mert a hazaiaknál egyszerre hat mezőnyjátékos tartózkodott a jégen, az emberhátrány azonban nem zavarta a sárga-feketéket, Bartzen ugyanis egyedül kitört és a kapus mellett a hálóba bombázott (2-0).

A Vasas ezután megpróbált nagyobb sebességre kapcsolni, de a hazaiak felvették a kesztyűt, így a közönség nagy örömére tovább fokozódott az iram. A 33. percben a harmadik gólját is összehozta a nagy kedvvel játszó hazai gárda. Kangyal kiállítását Dubek közelről váltotta gólra, és ezzel komoly előnyhöz juttatta csapatát.

A 34. percben Gőz és Fodor Sz. összeverekedett, ,,jutalmuk" végleges kiállítás lett, majd durva játékért kétperceseket is kiosztott a vezetőbíró. Ezt követően lecsillapodtak a kedélyek, újra a játékra koncentráltak a csapatok. A 36. percben Bartzen megint emberhátrányból, ezúttal fordulásból, közelről lőtte ki az alsó sarkot (4-0), és ezzel gyakorlatilag eldőlt a meccs.

A miskolciak őrizték előnyüket

A záró játékrészben nem változott a játék képe: a miskolciak őrizték előnyüket, a fővárosiak pedig egyre idegesebben vették tudomásul, hogy ezúttal nem sok sikerélményük lesz. A Vasas játékosai elkeseredett akciókat vezettek, hogy legalább a szépítő gólt összehozzák, és ez sikerült is nekik, Hüffner révén.

A hajrában még ,,elpárolgott", egy hazai kettős emberelőny, az 58. percben pedig Bartzen ütőjében volt az ötödik gól, de szemből fejbe lőtte Rajnát. A lefújás után a közönség hosszan éltette kedvenceit, nem ok nélkül, hiszen fontos győzelmet aratott az MJJSE csapata az első négybe kerülést vívott harcban, mert sikerével riválisát, a Ferencvárost ismét egy pontra megközelítette a tabellán.

ÉM

Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék JSE – Vasas HC 4-1 (1-0, 3-0, 0-1)

Miskolc, 600 néző. V.: Varjó, Soós, Juhász G.

Miskolci Jegesmedvék JSE: Budai K. – Láda B., Gőz, Rafaj (1), Dubek 1, Saluga 1 – Láda P. (1), Waddell, Bartzen 2, Bonar, Majoross – Budai R., Dányi, Szilágyi, Sijka, Kis A. - Korpos, Gyenes (k). Vezetőedző: Robert Dever.

Vasas HC: Rajna – Kiprusoff, Sille, Makinen, Fodor Sz., Gergely Cs. – Kangyal, Szirányi, Gröschl, Sabol (1), Somogyi – Svasznek, Hüffner 1, Popovics, Pavlis, Berta – Nagy R., Wéber, Fodor Cs., Maszlov, Kiss T. (k). Vezetőedző: Risto Kurkinen.

Kiállítások: 23 perc+20 perc (Gőz), ill. 23 perc+20 perc(Fodor Sz.).

Robert Dever: – Nagyon keményen megdolgoztunk ezért a győzelemért, amelyet megérdemeltünk. Végre kijött az a sok munka, amit az elmúlt hetekben végeztünk.

Risto Kurkinen: – A Miskolc nagyon jól küzdött, okosan játszott, jobban teljesített attól, amit tőlük vártam. Mi sem játszottunk rosszul, de kihasználatlanul hagytuk az emberelőnyös helyzeteket, ráadásul ezen az estén a góllövés sem ment nekünk.

 

 

Egy kanadaival kevesebb?

Csúnya második harmad

Kiszenvedett győzelem a Fehérvár ellen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!