boon-sportoldal

2010.11.06. 19:18

Talmácsi a szezon utolsó versenyén a 3. sorból indul

<p>Az időjárásra senkinek sem lehet panasza, ragyogó napsütés, kellemes 22 fok körüli hőmérséklet uralta a második edzésnapot is, ahol a versenyzők kitettek magukért.</p>

A délelőtti tréningen Talmácsi Gábor a 13. helyen végzett. Többször is piros sisakkal indította megkezdett gyors körét, de előnye a pálya harmadik, illetve negyedik szakaszában elapadt, de folyamatos próbálkozásai jelzésértékűek voltak, hogy van benne potenciál, már csak a motor beállításán kellene csiszolni.

Délután a szokott időben vette kezdetét a Moto2 géposztály időmérő edzése. 50 perc, egy perccel sem több, ennyi idő állt most is a versenyzők rendelkezésére, hogy felállítsák egymás között a holnapi rajtsorrendet. A magyar versenyző az utolsó boxkiállásáig 1.37.330-as idejével fokozatosan csúszott hátrébb, de az edzés végére ő is tartogatott még némi puskaport, hogy a hajrába előrébb verekedje magát. A tréning végén sikerült javítania és a hétvége folyamán megfutott legjobb köridejével a 12. helyre kvalifikálta magát. Az edzést Toni Elias nyerte.

Talmácsi Gábor nyilatkozata:

Nem rossz ez a 12. hely, nem túl nagyok a különbségek az elején. Mindenki nagyon jó formában van az utolsó versenyen és nagyon motiváltak is vagyunk. A délelőtti edzésen valamivel kezelhetőbb volt a motorom, így visszatérünk majd azokhoz a beállításokhoz. Élvezem a motorozást, de kell még finomítani a gépen, hogy holnap egy jó versenyt tudjak produkálni. A gumi, az áttételezés rendben van, a hátsó geometrián kell még dolgoznunk. A célom mindenképpen az, hogy megtartsam összetettbeli 6. helyemet, de ez nem lesz egy egyszerű feladat, hiszen nyilván Bradl, Redding és Cluzel is szeretne 6. lenni.


Spanyolország, Valencia – Moto2 időmérő eredmény:

1. Toni Elias                       1.36.141
2. Stefan Bradl                   1.36.247
3. Andrea Iannone              1.36.255
4. Scott Redding                 1.36.343
...
12. Talmácsi Gábor               1.36.885

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!