boon-sportoldal

2010.11.29. 13:37

Szombaton: karate Avas Kupa

<p>Miskolc - December 4-én kerül megrendezésre az Avas Kupa Nemzetközi Karate Verseny.</p>

A rendezvény – a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Karate Szövetség, illetve a Justitia Fuji-Yama Sportegyesület szervezésében – immáron negyedik éve állít emléket Csordás Józsefnek, a szervezet korábban elnökének.
– A verseny, részint Miskolc kedvező fekvésének, valamint karatés társadalomban ismert nevének köszönhetően, egyre nagyobb népszerűségnek örvend nemzetközi viszonylatban is – mondta dr. Vincze Angéla megyei elnök. – Az évek óta visszatérő szomszédos szlovák, román és ukrán klubokon túl jelezték részvételi szándékukat szenegáli, örmény és grúz csapatok is. Természetesen a magyar egyesületek színe-java is részt vesz a megmérettetésen, hiszen kitűnő lehetőség tanítványainknak külföldi versenyzőkkel hazánkban megmérkőzni.

Színvonalas mérkőzések

A versenyen egyéni kata (formagyakorlat) és kumite (küzdelem) versenyszámokban mérhetik össze tudásukat 6 éves kortól felnőttekig, utánpótlás és haladó fokozatú sportolók. A Zrínyi Ilona Gimnázium (Nagyváthy út) tornacsarnokába kilátogató sportkedvelő vendégeknek jó hangulatú, színvonalas mérkőzésekben lehet részük. A 10 órakor kezdődő megnyitót követően délelőtt a kata, délután a kumite versenyszámok adnak izgalmas programot. A verseny védnöke dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, a Nemzeti Sportszövetség általános alelnöke. A verseny meghívott vendégei között ott lesz Daragó Lászlóné, a B.-A.-Z. megyei Testnevelési és Sportintézet igazgatója; több országos karate szövetségi tisztségviselő és S. Kovács Ádám karate versenyző, aki a tavalyi Világjátékokat megnyerte és a 2010-es WKF karate világbajnokságon is érmet szerzett Magyarországnak. A verseny kiemelt vendégei természetesen Csordás József felesége, Andrea, valamint gyermekei: Ádám és Dávid.
A szervezők szeretettel várnak minden kedves sportrajongó, harcművészetek iránt érdeklődő vendéget az ingyenesen látogatható versenyen. A versenyről aktuális információkat és képeket a www.justitiase.hu oldalon lehet találni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!