boon-sportoldal

2010.11.01. 17:16

Szerencs nyerte a 2. Bon-Bon Kupát

<p>Szerencs - A házigazda Szerencsi VSE nyerte a csapatversenyt, megelőzve a DBC-MISI és a KVSE együttesét.</p>

2. Bon-Bon Kupa elnevezésű meghívásos gyermek és diák I-II. korcsoportos,  szabadfogású nemzetközi birkózó versenynek október 30-án, szombaton a szerencsi Kulcsár Anita-sportcsarnok adott otthont. A rendező B.-A.-Z. Megyei Birkózó Szövetség és a Szerencsi VSE birkózó szakosztálya kilenc egyesület, 127 sportolójának – köztük a Korondról érkezett erdélyi fiataloknak - kínált versenyzési lehetőséget.

Az óvodásoktól az ifjúsági korosztályig benevezett birkózókat, edzőiket, kísérőiket, az érdeklődőket elsőként Daragó Lászlóné, a megyei testnevelési és sportintézet igazgatója köszöntötte, aki ezt követően átadta a szót Rónai Kálmánnak, a megyei birkózó szövetség elnökének. A Magyar Birkózó Szövetség alelnökeként is ismert sportvezető köszönetét fejezte ki Szerencs városának és dr. Takács Istvánnak, a névadó Bon-Bon Kft. első emberének, amiért nagyszerű körülményeket teremtettek a nemzetközi utánpótlás viadal megrendezéséhez.
Koncz Ferenc országgyűlési képviselő, Szerencs polgármestere rövid megnyitó beszédében büszkeségét fejezte ki, hogy ismét ilyen, nívós küzdelmeket ígérő, rangos sporteseménynek adhatnak otthont. A városatya kiemelte a Szerencsi VSE birkózó szakosztályának „motorját”, Illési Lászlót, aki egyaránt elévülhetetlen érdemeket szerzett a sportág helyi meghonosításában, a szakosztály egyre inkább érezhető megerősödésében és a Bon-Bon Kupa megrendezésében.
Rónai Kálmán és dr. Mecser Tamás, a megyei szövetség alelnöke díszes serleggel köszönte meg Koncz Ferenc és Illési László eddig végzett áldozatos munkáját, mellyel nem csak a helyi, hanem a megyei és az országos birkózás fejlődését is elősegítették. 

A két szőnyegen folyamatosan zajló küzdelmekben megyénk reprezentánsain kívül olyan nagy klubok, mint  a Váci SC sportolói is megmérettek, de ezúttal „könnyűnek találtattak”, hiszen a csapatversenyt a hazai pályán versenyző Szerencsi VSE nyerte meg, mögöttük a két „szomszédvár”, az országos egyesületi pontversenyben jelenleg második helyen álló DBC-MISI és a Kazincbarcikai VSE  léphetett fel a dobogóra.
A díjátadók sorában - Koncz Ferenc polgármester mellett - ott volt az olimpiai bajnok Repka Attila, a DBC elnöke és az Európa-bajnok, ötszörös vb-ezüstérmes Deák Bárdos Mihály, aki a diósgyőriek már visszavonult, többszörös magyar bajnokával, Márkus Zsolttal látogatott el „Zemplén kapujába”, hogy ő is megtekintse a viadalt. Az érmek mellett, a szerencsi Bon-Bon jóvoltából, jutott édesség is minden érmesnek és helyezettnek.
- SZIS -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!