boon-sportoldal

2010.11.16. 13:47

Harcosok klubja már Miskolcon is

<p>A fekvenyomó sport etalonja, a miskolci Mészáros László lett a Miskolci Fight Team-nak az elnöke. A borsodi rendőrök fekvenyomó bajnokságán erről és másról is beszélgettünk a sportemberrel.</p>

- Milyen a zsaruk kondija?

 Mészáros László: - Ez a harmadik esztendő, hogy ez a verseny sorra került és úgy gondolom, hogy ez volt az eddigi legszínvonalasabb és most volt a legerősebb a mezőny is. Vannak tehetséges fiúk, akikkel a versenyeken is találkozom. Nem véletlenül, hiszen egyre jobb irányba megy el a sport: mindenki igyekszik odafigyelni az egészségére, és arra, hogy milyen erőállapotban van.

- Mennyire hoztad be te a köztudatba ezt a sportot?

ML: Hosszú idő óta minden évben rendezünk versenyt Miskolcon, és nem lesz ez másképpen jövőre sem. Terveink szerint egy nagyon komoly kaliberű viadalra készülünk jövő tavasszal is. Úgy érzem, hogy egyre népszerűbb ez az ügy, és remélem, hogy van nekem is némi közöm hozzá. Egyébként a fiam is elkezdte űzni ezt a sportot, és már ő is világbajnok. De vannak Európa csúcstartó, és világbajnok versenyzőink a klubban is.

- Az MVSC-nél versenyeztek, de van egy új szakosztályotok is.

ML: Így van! Miskolci Fight Teamnak hívják az általad említett szakosztályt, amelynek én vagyok az elnöke. Fő profilja a küzdősport. Ez teljesen más szerelem számomra, hiszen ezzel kezdtem fiatal koromban. Szeretem! Ez egy kiegészítő sport számomra.

- Ha valaki kedvet érez az erőemeléshez Miskolcon, a megyében, mit tegyen? Hogyan kezdjen neki?

ML: Mindenféleképpen edzővel vágjon bele! Fontos, hogy milyen edzésmunkát tud végezni, de többek között oda kell figyelni a tömegnövelőkre, és kardió mozgásra. Engem is megkereshet a belvárosi üzletemben, ahol eltudom nekik mondani, hogy miként induljon el. Ami a legfontosabb, az az egészség! Sportoljanak, mozogjanak a fiatalok, és idősebbek egyaránt!

- Hol láthat benneteket legközelebb a nagyközönség?

ML: Szlovákiában lesz ifjúsági-, és junior Világkupa versenyünk december 4-5-én, ahol két versenyzőnk szerepel majd, ugyanakkor nekem december 19-én a moszkvai világbajnokságon lesz "fellépésem".   

(JLI)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!