boon-sportoldal

2010.11.14. 14:43

Csak felvillanásaik voltak

<p>Az élmezőnyhöz tartozó Tatabánya vendégeskedett szombaton este Mezőkövesden, ahol simán nyert.</p>

Azt megszokhattuk már a Budapest Bank férfi ligában, hogy a matyóföldiek jól kezdenek. Most is ez történt, a 4. percben 2-0-ra vezettek, de Bécsiék már ekkor ellőtték puskaporukat... A kiváló képességű tatabányaiak tíz perc alatt 7-2-re fordítottak úgy, hogy közben Tóth K. négy ziccert is megfogott. A dunántúliak szilárdan védekeztek, gyors és ügyes akciókat vezettek, Halász és Kekezovics révén pedig élményszámba menő gólokat lőttek. A meccsnek ebben a szakaszában az MKC árnyéka volt önmagának: öreguras, könnyen kiismerhető támadásai nagyon ritkán eredményeztek gólt. Lövéseik zöme el sem jutott a kapuig, a vendégblokk ugyanis kiválóan működött, hálóőrük Szente pedig szinte „felszentelhetetlen” volt. Az idő múlásával a hazaiak hitüket is veszítették, Feketéék érezték és látták, hogy számukra ezúttal nem terem majd babér.

Csak a kapusok

A második félidő elején a dunántúliak hamar berámoltak hármat, aztán felvillantak a hazaiak: a 38. és a 48. perc között hatszor is eredményesek voltak, de jelentős hátrányuk miatt ezzel semmire nem mentek. A hajrában még rákapcsolt a Carbonex, a tíz gólos különbséget azonban nem tudta összehozni. Az tény, hogy a Mezőkövesdnek nem a liga egyik élcsapata ellen kellett pontokat szereznie, a bennmaradás szempontjából viszont lényeges, hogy ne csupán kapusaik nyújtsanak átlagon felüli teljesítményt. Az MKC kulcsjátékosaitól (elsősorban Bécsitől, Feketétől, Milicsevicstől és a két Juhásztól) mindenki többet vár, főleg gólokat, a védőmunkában pedig nagyobb koncentrációt. A vereség ellenére a találkozó örvendetes perceket is szerzett a szurkolóknak: látszott, hogy a keret ifista tagjai, Barta, Lezák és Zele egyszer még sokra vihetik.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

Férfi kézilabda NB I, 10. forduló

Mezőkövesdi KC – Tatabánya Carbonex KC 19-28 (9-15)
Mezőkövesd, városi sportcsarnok, 800 néző. V.: Horváth P., Marton.

MKC: TÓTH K. – Fülöp (-), Milicsevics (2), Bécsi (4), Juhász K., Fekete (3), Juhász Z. (2). Csere: SZABÓ P. (kapus), Nyeste (2), Nyikes (2), Rosta M. (-), Rácz (-), Molnár F. (2), Barta (-), Lezák (1), Zele (1). Vezetőedző: Rosta István.
Tatabánya: SZENTE – Harsányi (2), Diaz (3), Lele Á. (2), PORDÁN (4), HALÁSZ M. (7), KEKEZOVICS (7). Csere: Melus (kapus), Kiss Á. (1), Szabó Gy. (-), Sutka (1), Dénes J. (-), Kocsis (-). Urban (1). Vezetőedző: Debre Viktor.

Rosta István: – A nagyon jó Tatabánya győzött le minket. Nekünk azokból a felvillanásokból kell tovább építkeznünk, amelyeket a mérkőzésen produkáltunk. Megyünk tovább!
Debre Viktor: – Végre nyertünk Mezőkövesden! Amióta én vagyok a gárda edzője, ez még nem sikerült nekünk. Nagyon készültünk a mérkőzésre: védekezésünket összeraktuk, kapusunk Szente kiválóan védett, ehhez pedig elegendőnek bizonyult egy közepes szintű támadójáték. Elégedett vagyok a csapattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!