boon-sportoldal

2010.09.24. 21:50

Pontot szerzett a listavezető otthonában az MJJSE

<p>A jégkorong MOL Liga 7. fordulójában a HSC Csíkszereda vendége volt a Miskolci JJSE.</p>

Bár tartottak attól a vendégek, hogy esetleg lejteni fog a pálya, már az első percben ők kerültek emberfórba, ugyanis elcserélte magát a házigazda. A létszámfölénnyel nem tudott mit kezdeni az MJJSE, de a remek kapusteljesítmények mellett, egyenlő létszámban ők alakítottak ki több helyzetet. Mégis a HSC szerzett gólt: a 13. percben Novák passzolt a kapu elé Flintának, aki közelről vágta a korongot a ketrecbe.

A folytatásban a hazaiak kihagytak egy emberelőnyt, majd a második játékrész elején Kósa és Waddel találta meg egymást, előbbi 2 perc+5 perc+végleges fegyelmi kapott, utóbbi ,,csak" 5 perc+véglegest. A 28. minutában Novák hagyott ki egy ziccert, majd a 34. percben – miközben Dubek kétperces büntetését töltötte – újabb gólt ért el a Csíkszereda: Flinta lőtt távolról kapura, Moldován pedig belepiszkált a korong útjába (2-0). A kiegészült miskolci csapat részéről hamar jött a válasz, egy percen belül Dubeknek a kapu mögül érkező átadását Rafaj vágta a kapuba. És, ahogy ezt megelőzően, úgy ezután is, izgalmas, jó mérkőzés zajlott a pályán.

Gyakorolhatták az emberhátrányos helyzeteket

A záró harmad arról szólt, hogy mennyit bír az MJJSEemberhátrányban. Előbb egy sima kétpercest, majd egy kettős emberhátrányt védekeztek ki a Macik. Majd amikor végre ők kerültek fórba, egy másodperccel az előnyük lejárta előtt, az 57. minutában egyenlítettek: a kapu előtt pattogó korongot Rafja verte a kapuba (2-2). Innen már csak egy emberhátrányt kellett kivédekeznie a vendégeknek, hogy a rendes játékidőben döntetlennel záruljon a meccs.

Következett a hosszabbítás, amelynek 2. percében a miskolci Gőzt kiállították, így újra 5 a 4 ellen játszhattak a hazaiak, akik Hruby révén gólt értek el, és ezzel 2 pontot kasszíroztak, szemben az MJJSE1 pontjával.

Az MJJSEmarad Erdélyben, vasárnap 10 órától a Fenestela 68 Brasov vendégei lesznek.

Jegyzőkönyv

HSC Csíkszereda – Miskolci Jegesmedvék 3-2 (1-0, 1-1, 0-1, 1-0) - hosszabbítás után
Csíkszereda, 400 néző. V.: Gergely, Peter, Máthé.

HSC Csíkszereda: Kozuch – Hruby 1, Kósa, Molnár Zsolt, Novák (2), Hurtaj, Sprencz, Papp, Bíró O., Virág, Sikorcin, Flinta 1 (1), Nagy I., Mihály, Moldován 1, Molnár Zsombor, Góga, Péter L., Bíró T., Becze, Fülöp (kapus). Vezetőedző: Charles Franzen.
Miskolci JJSE: Duschek – Waddell, Láda B., Bartzen, Rafaj 2, Dubek (1), Egri, Láda P., Szilágyi, Bonar, Saluga, Gőz, Orosz, Korpos, Urbán, Dányi, Sijka, Kis A., Kállai, Gyenes (kapus). Vezetőedző: Robert Dever.

Kiállítások: 17 perc+Kósa (végleges fegyelmi), ill. 25 perc+Bartzen (10 perc fegyelmi)+Waddel (végleges fegyelmi).

Charles Franzen: – Nem volt könnyű, de végül sikerült felül kerekednünk.
Robert Dever: – Nagyon, nagyon értékes pontot szereztünk, egy olyan csapat otthonában, ahonnan sokan távoznak majd üres kézzel. Sajnálom, hogy a hosszabbításban már nem sikerült kivédekezni az emberhátrányos helyzetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!