boon-sportoldal

2010.09.07. 19:48

Deák Bárdosnak egy meccs jutott

<p>Csupán egy mérkőzésen lépett szőnyegre a Diósgyőri BC erős embere.</p>

A második napon érdekelt mindkét magyar, a kötöttfogású Dajka Zsolt és Deák Bárdos Mihály is kiesett a moszkvai birkózó-világbajnokságon. A Diósgyőri BC versenyzőjének, a 120 kg-os súlycsoportban induló Deák Bárdos Mihálynak nem kedvezett a szerencse a sorsoláson. A 31 fős, egyenes kieséses rendszerű mezőnyben arra az ágra került, és rögtön azzal párban, aki a legnagyobb mumusának számít. A török Európa-bajnok, Riza Kayaalp – akárcsak a bakui Golden Grand Prix-versenyen – 1:0, 1:0-ra legyőzte a miskolci fiút, ezúttal úgy, hogy mind a két menetnek már a legelején kitolta a szőnyegről a magyar Eb-győztest. Kayaalp nem sokáig reménykedhetett abban, hogy az Eb után a világbajnokságot is megnyeri 2010-ben, ugyanis a második meccsén tussal kikapott a kétszeres orosz és kétszeres örmény Eb-győztes Jurij Patrikejevtől, és ez egyben azt is jelentette, hogy a DBC 35 éves sportolója nem versenyezhet a vigaszágon.

A 84 kg-ban - a néhány napja megsérült olimpiai ezüstérmes Fodor Zoltán helyére beugrott - Dajka Zsolt a horvát Nenad Zugaj ellen lépett szőnyegre a 16 közé kerülésért, s az első menetet egy kitolásért, a második szakaszt pedig egy pörgetésért kapott egy ponttal nyerte meg riválisa. Ezután a magyar sportoló sokáig reménykedhetett a vigaszági lehetőségben, mivel a 32 között őt legyőző horvát fiú meglepetésre egészen az elődöntőig menetelt, ott azonban nagy csatában kikapott a kubai Pablo Shoreytól, így Dajka sem birkózhatott a vigaszágon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!