boon-sportoldal

2010.09.03. 19:19

Az edzők tíz pontot várnak

<p>Az őszi 4. forduló mérkőzéseit játsszák az NB II-es labdarúgó bajnokság Keleti csoportjában. A négy megyei együttes közül kettő hazai környezetben, kettő pedig idegenben küzd a pontokért.</p>

A múlt héten az első győzelmét megszerző Diósgyőri VTK-nál a héten nagy események történtek, előbújt a háttérből a leendő tulajdonos, ráadásul az átigazolási időszak utolsó napján két labdarúgót is szerződtetett a klub, Gál Szabolcs a Ferencvárostól érkezett, míg Mohamadou Abdouramant a Bőcs KSC adta kölcsön a piros-fehéreknek. A DVTK-nál az említetteken kívül szóba került még a csapathoz visszatért szerb védő Savo Rakovic leigazolása, valamint a hetek óta Diósgyőrben készülő Faggyas Milán és George Menougong szerződtetése, de hármuk közül csak az utóbbi játékos papírjai rendeződtek a meccs előtti napig. Mint kiderült, az újak közül kettőre már a szombati bajnokin is számít a Diósgyőr trénere.

– A Vecsés az idei bajnokságban még veretlen, két gyors csatáruk van, a kontrajátékot részesítik előnyben, éppen ezért nekünk megfelelően zártnak kell lennünk – mondta Benczés Miklós, a DVTK edzője. – Szeretném, ha kontroll alatt tudnánk tartani a mérkőzést, már csak azért is, mert a remélt győzelemért járó 3 pont nagyon jól jönne ahhoz, hogy tovább araszoljunk a tabellán.

Kik játszanak a liláknál?

– Az újpesti tartalékok „hasonlítanak” az MTK második csapatához – kezdte Kádár Zsolt, a barcikaiak trénere. – Az NB I-ben viszont most nem rendeznek fordulót, ezért nem tudhatjuk, hogy a lilák milyen összeállításban érkeznek hozzánk? Az is lehet, hogy több élvonalbeli játékosukat is bevetik ellenünk. Jó mérkőzést és győzelmet remélek! Azt mondtam a fiúknak, hogy az első perctől kezdve figyelniük kell, s az is fontos, hogy mi szerezzük meg a vezetést, ellenkező esetben ugyanis futnunk kellene az eredmény után.

A KBSC keretének tagjai közül Bányai és Zimányi nem szerepelhet, Fehér viszont már a szakvezető rendelkezésére áll.


A matyóföldiekVácott a pontszerzés reményében lépnek pályára.

– Nekünk idegenben jól megy a játék, vendégként a tavalyi szezonban is jó néhány meglepetést szereztünk – közölte Huszák Géza. – Két fordulóval ezelőtt Nyíregyházán is állt nekünk a zászló, s ez önbizalmat ad. Sajnálom, hogy a múlt héten otthon elhullajtottunk két pontot, most legalább egyet mindenképpen gyűjtenünk kell. Az a gondunk, hogy támadóink sorozatban puskázzák el helyzeteiket, s az a játékban benne van, hogy hátul elkövetünk egy hibát, amelyet az éppen aktuális ellenfelünk kihasznál. Nos, ezen kell változtatnunk!

A kövesdiek közül Toplenszki már elkezdte a rehabilitációt, de még nem játszhat, Bene és Török pedig sérült.


A bőcsiek vezető edzője, Zsiga Gyula elöljáróban azon kesergett, hogy bár folyamatosan javul a játékuk, a helyzetek kidolgozásáig is eljutnak, de rendre rossz döntéseket hoznak.

– A Békéscsaba kitűnő formában van, vezeti a táblázatot, mi azonban győzelemre törünk ellenük – szögezte le a Hernád-partiak mestere. – Ha higgadtak leszünk és értékesítjük ziccereinket, nem marad el a sikerünk!

A BKSC háza táján több változás is történt az elmúlt napokban. Távozott Abdouraman, aki a DVTK-ban folytatja, míg Siróczki Gergő Tiszaújvárosba került, ugyanakkor leigazolták a nyíregyházi Müllert, a debreceni Katonát és Etogot, valamint Douva átigazolását elindították.  


A pályán

Kazincbarcikai SC – Újpest FC tartalék (szombat, 16.30)

A KBSC tervezett csapata: Botló – Vadász, Nagy T., Kovács R., Sebők – Borbély, Kovács P., Kerékgyártó, Odrobéna – Horváth B., Stevica. Az edző tippje: 2-1.

Vecsés FC – Diósgyőri VTK (szombat, 16.30)

A DVTK várható kezdőcsapata: Rados – Horváth G., Gal, Budovinszky, Gohér – Abdouraman – Dobos, Lippai, Halgas – Menougong, Roszel.
Az edző tippje: 1-2.

Dunakanyar-Vác – Mezőkövesd-Zsóry (szombat, 16.30)

A Mezőkövesd várható együttese: Szántai – Robson, Vámosi, Elek, Éles – Kovács B., Hegedűs, Lakatos B., Haburcsák – Husanik, Szabó V.
Az edző tippje: 1-1.

Bőcs KSC – Békéscsabai Előre 1912 SE (vasárnap, 16.30)

A BKSC elképzelt gárdája: Hamar – Bokros, Rubint, Sipos, Molnár – Jeremiás, Lipták, Bakos, Hajdu – Lázár, Ondó.
Az edző tippje: 2-0.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!