boon-sportoldal

2010.08.06. 18:19

Gál László Diósgyőrben járt

<p>A fővárosi egyesületeknél, majd Székesfehérvárott dolgozó Gál László Nagy Bélával talákozott pénteken.</p>

Gál László, aki korábban a székesfehérvári első osztályú csapatnak (akkor Fehérvár FC, ma Videoton) azt megelőzően a Budapest Honvéd együttesénél dolgozott ügyvezetőként, sportvezetői pályafutását pedig a Ferencváros technikai vezetőjeként kezdte, pénteken délelőtt Diósgyőrben járt, ahol az NB II-ben szereplő Diósgyőri VTK csapatát működtető DFC Kft. ügyvezetőjével, Nagy Bélával találkozott.

Hogy milyen minőségben járt itt Gál László, nem sikerült megtudnunk, ugyanis Nagy Bélát nem tudtuk pénteken elérni. Gál Lászlóval ugyan sikerült szót váltanunk telefonon, de ő udvariasan közölte, hogy nem kíván a mai napjáról nyilatkozni, ugyanakkor azt is elmondta, lehetségesnek tartja, hogy későbbi időpontban válaszoljon azokra a kérdésekre, amelyeket most szerettünk volna feltenni neki (milyen céllal érkezett Diósgyőrbe, miről esett szó a Nagy Bélával lezajlott tárgyalásán, elképzelhető-e, hogy vezetői feladatokat vállal a közeljövőben a DVTK-nál?).

Bár a hír megjelenése után Gál László felbukkanását sokan a Leisztinger Tamás nevéhez köthető Arago Zrt. szerepvállalása előszelének titulálták, ennek ellentmondani látszik az a lapunkhoz eljutott megbízható információ, amely szerint az Arago Zrt. és a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft. között az adás-vételi szerződés a DFC Kft-ben meglévő 51 százalékos tulajdonrész átruházásáról ezen a héten sem köttetett, köttetik meg, és a Leisztinger birodalomban eddig nem volt szokás a megvásárolandó cégekhez az adás-vétel előtt a leendő tisztségviselőket ,,ismerkedésre" elküldeni.

Egy – a neve elhallgatását kérő – a miskolci önkormányzat tisztségviselője szerint Gál László feltűnése Nagy Béla "B" alternatívája arra az esetre, ha az Arago Zrt-vel nem jönne össze az üzlet a jövő hét közepéig, ugyanis ez esetben Gál László kaphatna felhatalmazást a csapat működtetésével kapcsolatos feladatok ellátására.

ÉM-BCS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!