boon-sportoldal

2010.08.18. 12:26

Bíznak a Loki sikerében a nyíregyháziak

<p>Csütörtökön este hét órától rendhagyó meccsen veszi majd kezdetét a nyíregyházi Stadionban, hisz a DVSC-Teva a Liteksz Lovecs ellen lép pályára Euroliga meccs keretén belül.</p>

Fülledt, esős idő várható

A meteorológia előrejelzése szerint csütörtökön Nyíregyházán a Loki-Lovecs Euroliga mérkőzés idején a következőkre kell számolni. Várható időjárás: zápor várható, esetleg 25 C fokos hőmérséklet, nyugat-délnyugati szél, aminek az erőssége 14 km/ó. Eszerint ha győzni akar a Loki, akkor ügyelnie kell a távoli átlövésekre, mert a vizes frissen nyírt füvön a ladba felgyorsulhat. Ugyanezt ki is lehet persze használni. Tovább...


A rendőrség feladatai csütörtökön

A rendőrség számára a csütörtöki Európa Liga mérkőzéssel kapcsolatosan kellett-e valami plusz biztonsági intézkedést életbe léptetni, kellett-e a hagyományos bajnoki meccsekhez képest tanulni? – Erről kérdeztük Ferenc Róbert r. őrnagyot.

Annyiban mindenképp plusz szervezési feladatot jelentett a rendőrség részére, hogy a hazainak számító Debrecen mellett szerepel a vendég bolgár csapat szurkoló tábora, valamint a nyíregyházi szurkolók, akikkel a debrecenieknek viszonylag hosszú ideje nem felhőtlen a viszonya. Ez a hármas tagozódás támasztotta a plusz feltételeket, valamint meghatározta a feladatokat.

A biztonság technikai ellenőrzés során kellett a pályának megfelelnie, a létesítmény üzemeltetője és a klub vezetése ezeket megoldotta, mi olyan hiányosságot nem tapasztaltunk, ami miatt ne lehetne megrendezni ezt a mérkőzést. Létszámban nagyjából egy hagyományos Nyíregyháza–Debrecen biztosítás létszámát igényli a csütörtöki meccs.

-  Ez a biztosítás presztízs a rendőrségnek? - kérdeztük, mire Ferenc Róbert ezt válaszolta: Ezt talán nem mondanám, de jóleső érzés, hogy egy nemzetközi mérkőzést tudunk megrendezni Nyíregyházán.

- Pusztai Sándor -


Még vannak üres helyek a Loki-Lovecsre

A csapatok és természetesen a szurkolók is különleges várakozással néznek a holnap felé, ennek a legjobb bizonyítéka, hogy a jegypénztáraknál élénk az érdeklődés a találkozó iránt, bár – ahogy megtudtuk – egyelőre még nem kell félni attól, hogy valaki ne tudna bejutni, még minden szektorban vannak üres helyek.

A belépőket egyébként Nyíregyházán is és Debrecenben is meg lehet vásárolni, sőt, Szabolcs megye nagyobb településein is hozzá lehet jutni a jegyekhez, melyeken még a meccs eredeti kezdési időpontja szerepel, de azóta egy órával korábbra tolták a kezdőrúgás időpontját, tehát 19 órakor kezdődik a mérkőzés.

Az internetes szavazók közel felének véleménye szerint a Loki győz majd, de szoros meccsre számítanak, és természetesen elenyésző azok száma, akik a bolgár csapat továbbjutását várják.

Balhés meccsre számítanak Nyíregyházán

A szurkolók véleményére is kíváncsiak voltunk, akik összességében véve tartanak attól, hogy a Debrecen csapata Nyíregyházán játszik majd, hisz köztudott a két fellegvár közti barátságosnak semmiképp sem mondható viszony.

Megkérdezettjeink közül egyedül egy idős úr gondolta úgy, hogy nyugodt meccset hoz a DVSC-Liteksz Lovecs összecsapása. - Nem számítok attrocitásokra, annak ellenére sem, hogy ismert a nyíregyházi és a debreceni szurkolók közti viszony. Szerintem a Debrecen győz majd 3-0-ra – tudtuk meg a férfitól. Egy fiatal hölgy viszont biztos, hogy elkerüli majd a stadiont csütörtök délután. - Bőven lesz dolga a rendőröknek, és tanácsos lesz más útvonalat használni Sóstó felé holnap – mondta a nő.

Nagy lesz a felhajtás Nyíregyházán

A harmadik járókelő nagyjából ezen a véleményen van, akit az Euroliga meccsről kérdeztünk. - A meccs eredményét még csak megtippelni sem tudnám - mondta egy fiatal srác -, de az biztos, hogy legalább akkora felhajtás lesz a városban, mint mikor tavaly nálunk játszott a Ferencváros – zárta mondandóját a férfi.

A rendőrség forgalomzárásairól itt tájékozódhat, az pedig már biztos, hogy a Szabolcs Volán Zrt. járatainak közlekedését nem érinti a meccs miatti korlátozás. - A Sóstói úton közlekedő járműveink menetrend szerint járnak majd, fennakadást csak az ideiglenes rendőrségi zárások okozhatnak majd csütörtökön – mondta el portálunknak Makár Sándor, a Szabolcs Volán Zrt. forgalomvezetője.

- SZON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!