boon-sportoldal

2010.07.05. 20:40

TENISZ - Sokként érte a győzelem Fucsovics Mártont

<p>Sokként érte a győzelem Fucsovics Mártont, ezt mondta a 18 éves nyíregyházi fiú, aki vasárnap megnyerte a wimbledoni teniszbajnokság ifjúsági versenyét.</p>

Utoljára 1948-ban jutott magyar ugyanott junior fináléba, de nyerni akkor nem sikerült.  Fucsovics Márton azt mondta, nagyon izgult a meccs előtt, de mostanra már kezdi elhinni, hogy bajnok lett Wimbledonban - hangzott el az RTL Híradójában.

Fucsovics Márton sorra adta az interjúkat délelőtt, miután leszállt a gépe Ferihegyen. Délután pedig Nyíregyházán, teniszklubjában folytatódott az ünneplés. A 18 éves magyar játékos pénzjutalmat és egy értékes herendi készletet vehetett át. A Független Hírügynökség kérdésére elmondta, nem foglalkozott azzal, hogy a versenyben sorra estek ki az előzetesen esélyesebbnek tartott ellenfelei, mindig csak a következő mérkőzésére koncentrált. Örült annak is, hogy a másik magyar, Zsiga Máté is tudott meccset nyerni. Az, hogy két magyar fiú is ott volt Wimbledonban, bíztató a jövőre nézve - mondta. Hozzátette, Babos Timea révén a lányoknál is nagy magyar siker született, párosban egy amerikai versenyzővel az oldalán nyerték meg az angol nyílt bajnokságot.

Fucsovics Márton elmondta, idén még inkább a juniorok között versenyez, de jövőre már a felnőtt mezőnyben kell helytállnia. Menetrendet nem állított fel a pályafutását illetően, de mint minden profi teniszező, ő is egyszer a legjobb akar lenni. Egyelőre azonban pihenést tervez, találkozik barátaival, strandol és egy hétig biztos, hogy nem fog teniszezni.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!