boon-sportoldal

2010.07.16. 17:48

A veszprémi murván, hőségben

<p>Az előttünk álló hétvégén a veszprémi murvás versennyel folytatódik az idei rallybajnokság.</p>

Az ORB eddigi négy futama rendkívül szoros csatát hozott, de valamennyi alkalommal Aschenbrenner György végzett az élen. A pilóta közel került a bajnoki címhez, de három viadal még hátravan. Asi zirciként szinte minden kanyart ismer a gyorsasági szakaszokon, de a riválisok nagyon szeretnék már „elkapni”. Elsősorban a két S2000-es autóval versenyző kiválóság, a címvédő Herczig Norbert, és a hétszeres magyar bajnok, ifj. Tóth János. Az összetett értékelés harmadik helyén álló Turi Tamás is szeretne ott lenni a végelszámoláskor.

- Eddig nem volt szerencsénk, a három aszfaltos futam mindegyikén gondjaink voltak, legutóbb Bükön pedig alig másfél gyorsasági után állt meg az autó – fogalmazott Turi Tamás. – Így a murvatapasztalatok is szegénykések, de nagyon jó lenne, ha végre nekünk is kijönne a lépés. Az összetett értékelésben nagy a hátrányunk Asival szemben, de a dobogón szeretnénk megszilárdítani a helyünket.

Turival ellentétben a miskolci Kazár Miklósnak remekül sikerült a legutóbbi versenyhétvége. A quad valamint a Seat Leon bajnokságban is érdekelt ralis az abszolút értékelés hatodik helyén zárt Bükön, ami rövid vezetői pályafutása során az egyik legjobb eredménynek számít. Ezt a sorozatot szeretné folytatni.

- A csütörtöki tesztek kiválóan sikerültek, ott szeretnénk folytatni, ahol abbahagytuk – reménykedett Kazár Miklós. – Jó érzés, az élbolyt szorongatni, mert ez visszaigazolás, hogy van értelme csinálni. Nem ismeretlenek számomra ezek a gyorsok, hiszen navigátorként négyszer nyertem már itt futamot. Optimistán várom a hétvégét, az biztos, hogy pokoli hőség lesz.

Mint megtudtuk, Kazár Miklós szerda este A-ha koncerttel „melegített” a Veszprém Ralira, de csütörtöktől kizárólag az autóversenyzésen a fő hangsúly. Mint ahogyan Balogh Jánosnál is: a másik miskolci kiválóság legutóbb egy abszolút negyedik helyezéssel jelentkezett be a legjobbak közé, a pilóta egyre megbízhatóbb teljesítményt nyújt.

- Pozitív élmények értek minket az elmúlt időszakban, azt várjuk, hogy ez a sorozat tovább folytatódjon – mondta Balogh János. – Sajátos, és hangulatos murvás gyorsaságik várnak ránk Veszprémben. Nagyon szeretném, ha megerősítenénk a helyünket az abszolút pontversenyben, ehhez ismét sikeresen kell szerepelni. Nagyon meg kell majd dolgozni ezen a hétvégén. A por mellett a hőséggel is számolnia kell a párosoknak.

A Veszprém Rali szombaton két gyorsasági szakasszal kezdődik, majd másnap hét mért szakasszal zárul. Az előzetes időterv szerint az ünnepélyes díjkiosztót vasárnap délután fél négykor tartják meg a szervezők. 
- ME -

A Veszprém Rali időterve
Július 17. (szombat)
GY/1 – Litér (körjellegű gyors)        16.03 (az első autó rajtja)
GY/2 – Litér (körjellegű gyors)        17.53
Július 18. (vasárnap)
GY/3 – Sólyi erdő/1                         8.03
GY/4 – Gyártelep/1                         8.54
GY/5 – Sólyi erdő/2                         10.43
GY/6 – Gyártelep/2                         11.34
GY/7 – Szentkirályszabadja/1         12.20
GY/8 – Szentkirályszabadja/2         13.43
GY/9 – Gyártelep/3                         14.54
Az ORB mezőnye után közvetlenül a Rally2-es autók foglalják el a pályát. A másod osztály csak vasárnap fog versenyezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!