boon-sportoldal

2010.06.25. 21:18

SM: Két sikerre azért futotta

<p>Az történt pénteken este a Népkertben, amire előzetesen számítani lehetett.</p>

Miként azt Jacsó Tibor csapatvezető csütörtöki lapszámunkban előrevetítette: a légiós húzóemberek nem álltak a miskolciak rendelkezésére a pénteki derbin, így aztán az SM fanatikusai nem érkezhettek vérmes reményekkel a Speedway Arénába. Ha pedig még ehhez hozzátesszük, hogy Magosiék Nicholls-szal, Wright-tel és Ales Dryml-lel is 67-23-ra veszítettek a gnieznói találkozón... Vagyis mindez azt sejtette, hogy eddig megszerzett két pontját (és ezzel a táblázaton sereghajtó) a borsodi alakulat nem fogja gyarapítani. A salakmotoros lengyel első liga korábban elmaradt meccse úgy kezdődött, hogy az első két futamot magabiztosan hozták a látogatók.

Vitatható módon

A harmadik futamban Ferjant zárták ki, majd a megismételt menet döntetlennel végződött, így ekkor 5-13 volt az állás. A negyedikben nagyon szoros csatát vívtak a pilóták, ám ennek is sajnos az volt a végkimenetele, hogy 5-1-re hozták a polákok. Ezt követően Szatmári mutatta meg, hogy a klub még e helyzetében is igyekszik maximálisan odatenni magát, el is csípett két egységet. A hatodik körben Tabaka küzdött a második helyért Krzysztof Jablonskival, de a rövidebbet húzta. Miskolci szempontból a legszebb pillanat ezután következett, ugyanis a hetedik csatában Magosi kiválóan fogta meg a rajtot és a pole pozíciót remek motorozással őrizte meg, amiért jogosan járt a taps. A következő izgalom a kilencedik menetben érkezett el, amikor a vezetőbíró némileg vitatható módon zárta ki a pályán elspárgázó Magosit, aki hiába reklamált, nem lehetett ott a startvonalon az újraindítás alkalmával. A harmadik pályakarbantartás előtt még láthatott egy jó meccset a publikum, ekkor Szatmári tapadt Michal Szczepaniakra, akit bár megelőzni nem tudott, de a második hely így is dicséretes volt. A hátralévő öt körben két alkalommal ikszelt a Speedway Miskolc (3-3) és mindkét alkalommal jogosan szólt a dudaszó a miskolci legényeknek. A tizenkettedik futamban Szatmári és Tabaka szorította maga mögé Kacper Gomólskit, majd ezt követően Magosi csinált egy igazán fantasztikus start-célt – még szép, hogy ezért megérdemelte a három egységet. A közönség annak ellenére izgult, hogy nem volt kétséges a párharc kimenetele és izgult azért is, hogy az utolsó, tizenötödik csatában Magosinak ne legyen semmi baja azok után, hogy kedvező pozícióból, a cél előtti kanyarban nagy sebességgel kicsúszott és nekiütközött a pálya szélén lévő légzsákoknak. A segítség hamar megérkezett a péntek délután remeklő motoroshoz, de szerencsére nem volt rá szükség, mert Magosi a saját lábán tudta elhagyni a népkerti ovált.

A miskolci együttes vasárnap újabb meccset vív (11. forduló), 17 órától a Lokomotív Daugavpils lesz az ellenfél a Népkertben.

A tények

Speedway Miskolc – Start Gniezno 25-65
Miskolc, 400néző

Speedway Miskolc: Magosi Norbert 8, Aleksander Conda 3, Szatmári László 9, Bencze Zsolt 1, Tabaka József 4, Lőrincz Attila 0
Start Gniezno: Peter Ljung 12, Miroslaw Jablonski 11, Krzysztof Jablonski 14, Matej Ferjan 7, Michal Szczepaniak 11, Kacper Gomólski 4, Robin Aspegren 6.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!