boon-sportoldal

2010.06.01. 09:56

NB I-es létszámemelés: kedd helyett szerdán

<p>Az NB I-es fociklubok tulajdonosai szerdán tárgyalják a létszámemelést.</p>

A labdarúgó NB I-ből kiesett Nyíregyháza SFC tulajdonosa, Sziky Gyula lobbitevékenységének köszönhetően az élvonalbeli labdarúgócsapatok tulajdonosait tömörítő NB I-es Profi bizottság napirendjére tűzi azt a javaslatot, amely szerint a 2010/2011-es bajnoki idényben a már korábban elfogadott 16 együttes helyett 18 csapat vegyen részt. Ha ez elfogadásra kerül, akkor megnyílik az út az előtt, hogy a Nyíregyháza SFC mellett a most véget ért évad másik kiesője, a Diósgyőri VTK gárdája is NB I-es maradjon. Minderről – korábbi hírünkkel ellentétében – nem kedden, hanem szerdán tárgyalnak az NB I-es klubok tulajdonosai.

– Úgy tudtam, hogy kedden lesz ez az összejövetel, mert hozzám is csak nem hivatalos értesítés jutott el az NB I-es Profi bizottság üléséről, ugyanis mi erre nem kaptunk meghívást, lévén a kieséssel együtt megszűnt a tagságunk ebben a szervezetben – mondta Nagy Béla, a DVTK-t működtető cég, a DFC Kft. ügyvezetője, egyben a gazdasági társaság tulajdonosi képviselője, aki arra a kérdésre, hogy a klubok képviselőinek egyhangúan támogatniuk kell-e az előterjesztést ahhoz, hogy zöld utat kapjon a létszámemelés, a következőket mondta: – Van egy kis zavar ebben a kérdésben, beszéltem olyan fővárosi klubvezetővel a napokban, aki azt mondta, hogy minden NB I-es klub támogatása szükséges ehhez, és olyan vidéki klubvezetővel is, aki azt olvasta ki a szervezet működési szabályzatából, hogy elegendő az egyszerű többség. Ha ez utóbbi az igaz, akkor, – mivel Nyíregyháza és a Diósgyőr kiesésével elviekben 14 csapat tagja jelenleg az NB I-es Profi bizottságnak, – ha mindegyik klub képviselője jelen lesz a tanácskozáson, akkor nyolcuknak kellene igen mondaniuk a javaslatra, ahhoz, hogy a DVTK-nak legyen esélye az NB I-ben maradásra, arra, hogy az MLSZ elnöksége is napirendre tűzze ezt a kérdést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!