boon-sportoldal

2010.05.14. 20:14

Kétszer öttel, de a vége döntetlen

<p>A férfi NB I-ben, a 9-12. helyért zajló rájátszás 4. fordulójában idegenben játszott az MKC.</p>

Nem maradt buzdítás nélkül pénteken kora este idegenben a vendéggárda, amely siker esetén biztosan meghosszabbította volna élvonalbeli tagságát két fordulóval a befejezés előtt. Az első percekben estek a gólok itt is, ott is, de a mezőkövesdiek álltak egy picivel jobban, 4-5, 5-6. Aztán kezdett összeállni Bajorhegyiék védekezése, s ezzel együtt gyors támadásokat tudtak vezetni, amiket pontosan fejeztek be. Mindez az eredményben aképpen mutatkozott meg, hogy az MKC ellépett 8-13-ra. Amikor kicsit feljebb zárkózott a DKSE, Rosta István nem tétovázott, azonnal kikérte idejét. Az első félidő záró negyedében őrizték előnyüket Papicék, így viszonylag nyugodtan mehettek pihenőre.

A lefújáskor

A szünet hosszabb ideig tartott a borsodi oldalon, s a Debrecen a 40. percben egalizálta az állást, 18-18. Megint magához rendelte játékosait Rosta István, s egy igen izgalmas, változatos utolsó húsz perc vette kezdetét. 59:46-nál 26-25-re „ment” a DKSE, ám a labdát kapu fölé dobták, s az ellenakcióból, a lefújás pillanatában Papp M. megszerezte az egyenlítést jelentő találatot. Amennyiben a Ferencváros szombaton este nyer, vagy pontot szerez Gyöngyösön, akkor a GyKK már nem foghatja be az MKC-t.

ÉM-TM,MI



JEGYZŐKÖNYV

Debreceni KSE-Hotel Lycium – Mezőkövesdi KC 26-26 (13-16)
Debrecen, 600 néző. V.: Hargitai, Markó.

DKSE: Lencsés – Gúnya (5), Padla (6), Lókodi (4), Himer (1), Pálos (5), Hornyák (-). Csere: Nahaj (k), Sipos (-), Szabó Cs. (1), Pető (4), Darvay (-), Juhos (-), Balázs (-). Vezetőedző: Bíró Imre.
Mezőkövesd: Szabó – Papic (5), Milicevic (2), Bécsi (4), Bajorhegyi (3), Juhász K. (2), Juhász Z. (9). Csere: Kőrizs (k), Józsa (k), Rácz (-), Nyeste (-), Papp M. (1), Molnár F. (-). Játékosedző: Rosta István.

Bíró Imre: – Becsülettel küzdött a csapat, ötgólos hátrányból fel tudtunk állni, s a játék összeképe alapján igazságos a döntetlen.
Rosta István: – A csapat ismét óriási lelkierőről tett tanubizonyságot a hajrában. Boldog vagyok, ám nem elégedett, mert kétszer vezettünk öt góllal, de a Debrecen nagyon motivált volt. Várjuk még, mit hoz a holnap... Ez azt eredményt a több mint kétszáz kövesdi szurkolónak ajánljuk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!