boon-sportoldal

2010.05.13. 14:07

Hlavnyay László Emlékverseny Mályiban

<p>Mályi - A hétvégén közel harminc versenyző részvételével került sor Mályiban, a vitorlások szokásos évadnyitó versenyére, mely az idén a rendező egyesületet (MMVSC) megalapító Hlavnyay László tiszteletére az ő nevét viselte.</p>

Ennek apropóján a rendes éves évadnyitó ceremóniát megelőzően egy megemlékezésre került sor, ahol a résztvevő egyesületek vezetői és tagjai megkoszorúzták emléktábláját, és a tó vizére bocsátott színes virágszálakkal rótták le tiszteletüket egykori vezető sporttársuk előtt.

Ez a verseny általában minden évben erős szélben zajlik, de idén megtréfálta a széljárás az indulókat. Szombaton - a kezdeti teljes szélcsend után - csak délután sikerült egy futamot megrendezni, s azt is a hirtelen felerősödő szél miatt többen feladni kényszerültek. A vasárnap már kegyesebb volt a mezőnnyel, hiszen a kellemes tavaszi szélben a még fennmaradó két futamot is sikerült letudnia a versenyzőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!