boon-sportoldal

2010.05.22. 21:22

Diósgyőri búcsú

<p>A labdarúgó NB I 30. fordulójában vasárnap 17.30-tól Diósgyőri VTK – MTK Budapest mérkőzést rendeznek.</p>

Ez a meccs annyiban lesz ,,különleges" a DVTKszámára, hogy hat éves élvonalbeli periódusát zárja ezzel az utolsó helyen végző diósgyőri együttes.

– Nem jó érzés ilyen meccsre készülni, és biztosan rossz lesz nézni a mérkőzés után a kiürülő stadiont, hiszen nem lehet tudni, hogy mikor játssza itt a következő NB I-es meccsét a DVTK – mondta Benczés Miklós, a piros-fehérek szakvezetője. – Mi, a szakmai stáb tagjai, a játékosok a jövőt nem igazán látjuk tisztán, hozzánk nem jutnak el ezzel kapcsolatban hivatalos információk, csak pletykák. Lehet, hogy nincs itt az ideje, vagy nincs mit közöljenek velünk, talán majd az utolsó mérkőzés után. Nekünk most az a dolgunk, hogy az MTK ellen igyekezzünk valami olyat letenni, ami az egész éves produkciót egy picit felfelé húzhatja. Azt szeretném, ha a Kaposvár elleni meccshez képest játékban, pontban előrébb lépnénk. Persze tudom, hogy ez nem lesz könnyű, mert az MTK jó csapat, annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben nem olyan eredményeket értek el, amire büszkék lehetnének.

Benczés Miklós komplett kezdőcsapatot még nem tudott mondani pénteken délután, mert többen is apróbb sérüléssel bajlódnak, és csak a szombati tréning után derül ki, hogy közülük ki tudja vállalni a játékot. Az viszont biztos, hogy újabb újoncot avat a DVTK, a kapuban, Giák Tamás személyében.

– Kapusedzőnkkel, Veréb Györggyel egyeztetve döntöttük el közösen, hogy lehetőséget adunk a saját nevelésű játékosunknak – mondta Benczés Miklós. – Mert, mikor, ha most nem? Ami nem jelenti azt, hogy a találkozót, csak azért, mert az már sem nem ront, sem nem javít a helyzetünkön, félvállról vehetné bárki is, főleg nem Giák, akinek ez egy nagy lehetőség arra, hogy megmutathassa, hogy mire képes.

ÉM/BCS


<hr />]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!