boon-sportoldal

2010.05.07. 16:02

Bővülő a hazai autocross mezőnye

<p>Ki fog nyerni? Nehéz megjósolni technikai sport révén, hisz mindegyik versenyző maximálisan felkészült, autóik erősebbek mint valaha. Egy biztos: a befutó szoros lesz!</p>

Kezdeném a sort Pallag-Bozsák Csabával, aki ebben az évben kategóriát és autót váltva a Div/Tax-ban egy Ford Escort cosworth-al áll rajthoz, aminek a felkészítésében Kotán Péter sokszoros rallycross magyar bajnok is részt vesz.
Ugyanebben a kategóriában versenyzik Emődi János, aki a tavalyi évben megnyerte a bajnokságot, ő tavalyi a Evo-jával áll rajthoz. Elmondása alapján kissé öregecske autója a télen szerkezeti felujításon esett át. Csupor András BMW-je új szívvel büszkélkedhet, amit az év eleji Kakucsringen megrendezett szakági gála keretein belül sikeresen ki is próbált. Balog László aki szintén egy Bajor márkával áll rajthoz, teljesen nulláról újjáépítette autóját, így komoly csatározásra számít.
A korábban kialakult erőviszonyokba kíván beleszólni Kotán Péter, aki a rallycrossos Fordjával áll rajthoz a Május 9-i Autocross nyitányon.

Ugyanekkor nem szabad megfeledkezni Kárai Tamásról sem, aki a tavalyi autóját lecserélve egy Fabia WRC-be ült ált, amiről azt kell tudni hogy a tavalyi évben megrendezett autocross euróbajnokságot megnyerte.
Felmerült egy frissen debütáló név is az autocross világában, Dömösi Róbert, aki dömsödi színekben indul mazda 323-al. Megkérdeztük az érintettet hogy miért éppen az autocrossra esett a választása?A válasz nem váratott sokáig magára, Robi elmondta egy telefonos beszélgetés alkalmával, hogy "meguntam a roncsderbyzést, a folyamatos ütközéseket és felrémlett előttem Darázs Tóni bácsi emléke, aki mellett szinte felnőttem, így kézenfekvővé vált számomra az autocross".

Ki fog nyerni?Nehéz megjósolni technikai sport révén, hisz mindegyik versenyző maximálisan felkészült, autóik erősebbek mint valaha. A fent említett versenyzők közül bárki nyerhet, de egy biztos, a befutó szoros lesz.

A versenyről élőben közvetítünk hírportálunkon május 9-én 11 órától!

A tervezett program:
Időmérő edzés - 11,00h
I. előfutam - 11,30h
II. előfutam - 13,00h
III. előfutam - 14,30h
A döntők tervezett időpontja - 16,00h

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!