boon-sportoldal

2010.05.06. 15:54

Borisz Gelfand aláírta, Lékó Péter vár rá

<p>Miskolc - Már elhárult minden akadály az augusztusi rapidsakk párosmérkőzés elől.</p>

Most már biztos, hogy Borisz Gelfand nagymester lesz Lékó Péter soron következő miskolci ellenfele. Az izraeli klasszis ugyanis aláírta szerződését, így Michael Adams (angol), Anatolij Karpov (orosz), Vlagyimir Kramnyik (orosz), Magnus Carlsen (norvég) és Viswanathan Anand (indiai) után a legjobb magyar ezúttal a Közel-Keletről kap riválist. A világranglistán Gelfand és Lékó egyaránt tagja az első húsznak, egymás közötti mérlegük pedig – az elmúlt években a különböző műfajokban vívott partik alapján – a szegedi játékos számára kedvező. Mivel válogatottunk éltáblásának élő megállapodása van a városházával (a kontraktus az idén jár le), így neki gyakorlatilag csak tudomásul kellett vennie, hogy az egykori fehérorosz nemzetiségű sakkozó vár rá.

A párosmérkőzést augusztus utolsó hetében a Miskolci Nemzeti Színházban láthatják majd az érdeklődők. A „kivitelezés” változatlan: a nagymesterek nyolc partit váltanak (naponta kettőt), játszmánként 2x25 perces gondolkodási idővel és közönségtalálkozót is programba iktatnak majd. A találkozó hivatalos bejelentése Káli Sándorra, Miskolc polgármesterére vár. A városvezető azonban nyilván megvárja a Topalov – Anand világbajnoki döntő végét, hiszen a sakkvilág ezekben a napokban Szófiára tekint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!