boon-sportoldal

2010.05.01. 18:20

Balajti és a többi hiányzó

<p>A vasárnap 17.30-kor kezdődő Zalaegerszegi TE FC elleni idegenbeli bajnokin – amit a SportTV élőben közvetít – a Diósgyőri VTK szakvezetője, Tóth László nem számíthat a múlt héten a sárga lapos figyelmeztetések miatt eltiltását töltő Balajti Ádámra.</p>

A fiatal csatár ugyanis meghívót kapott a magyar U19-es labdarúgó válogatott keretébe, annak apropóján, hogy a nemzeti együttes május 3-a és 8-a között a Tatabányán és Telkiben megrendezésre kerülő U19-es Európa-bajnoki csoportselejtezőn vesz részt. Az U19-es válogatott május 3-án Görögország, május 5-én Románia, május 8-án pedig Portugália ellen lép pályára. Ez egyben azt is jelenti, hogy Balajti Ádám – aki pénteken csatlakozott a nemzeti együtteshez – nem csak a május 2-i, Zalaegerszeg elleni bajnokin nem léphet pályára válogatottbeli elfoglaltsága miatt, hanem a május 5-én, szerdán sorra kerülő Diósgyőri VTK - Nyíregyháza SFC, és a május 8-ra kiírt Paksi FC - Diósgyőri VTK bajnokikon sem.

– Egyrészről öröm, hogy a válogatottba adhatunk labdarúgót, hiszen ezzel az egyetemes magyar labdarúgás érdekeit szolgáljuk, másrészt viszont ez utóbbinak részese a klubunk is, és a csapatunknak bizony hiányozni fog a jó képességű csatár az elkövetkező meccsekről – mondta Nagy Béla, majd így folytatta: – Az ősszel, az U20-as válogatott világbajnoki szereplése miatt a szezon hajrájában három bajnokin sem számíthattunk Balajti Ádámra, most ugyanennyi meccsről fog hiányozni a tavaszi hajrában. Mi fizetjük a játékost, de rajtunk kívül álló okok miatt mégsem állhat a rendelkezésünkre a bajnoki meccsek egyötödén. Ami egy kicsit soknak tűnik. Persze, tudom a szabályok így rendelkeznek, de sajnos ezáltal a "kicsinyes diósgyőri érdekeink" jelentősen sérülnek azzal, hogy az egyik legjobb játékosunkat elviszi az U19-es válogatott. Arról nem is beszélve, hogy az U20-as vb-szereplés óta a szövetség részéről senkitől a mai napig nem kaptunk még egy köszönöm szépemet sem azért, hogy az egyébként is szűkös játékoskeretünkből két labdarúgót adtunk abba a csapatba.

Nem csak Balajtira nem

De nem csak Balajtira nem számíthat Tóth László vezetőedző a vasárnapi bajnokin, ugyanis a hónapokkal ezelőtt térdsérülést szenvedett Horváth G. még csak lábadozik, továbbá Rados kapus is hasonló cipőben jár, míg Bognár Zs. és Lippai combizom húzódással bajlódik, Huszák pedig bokasérüléssel.

– Szerintem csak a meccs napjára fog kikristályosodni bennem, hogy milyen összetételben küldöm pályára a csapatot – mondta Tóth László, a DVTK szakvezetője szombaton délután, útban a siófoki éjszakai szállás felé. – A cél viszont világos – és lehet, hogy ezen lesz, aki mosolyogni fog, de ez engem nem zavar –, ugyanis a múlt héten, hazai pályán, a Szombathely ellen nagy esélyt szalasztottunk el, amit a ZTE ellen tudnánk visszahozni. Most vasárnaptól a jövő szombatig, tehát egy héten belül összesen három meccset játszunk, és a csapatból sokan tisztában vagyunk azzal, hogy ezek a napok a DVTK sorsát nagyban befolyásolják. A DVTK nem esett ki, igaz az utolsó helyen állunk, de ez még változhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!