boon-sportoldal

2010.04.22. 20:25

Várják az éjszakai száguldást

<p>A Miskolc Rally kellemes emlékeket ébreszt a Herczig Norbert – Baranyai László párosban. Tavaly itt szerezték szezonbeli első abszolút győzelmüket a bajnoki címvédők, és ezúttal is nagyon várják az idény második futamát. A Skoda Rally Team Hungaria párosa éppen az éjszakai pályabejárásra készült, amikor a versenyről kérdeztük a pilótát.</p>

Az Eger Rali után, úgy gondolom, nem volt okunk az elkeseredésre, mert biztatóak voltak a részeredményeink, hiszen jó néhány gyorsaságin abszolút időt autóztunk. Természetesen bizakodóak vagyunk, hiszen az elmúlt esztendőben nyerni tudtunk Miskolcon. A szakaszok között szerepelnek új pályák is, amelyek nagyon jók, kedveznek az S2000-es Skoda Fabiának. Az autónknak fekszenek a technikás pályák, és különösen várom az éjszakai szakaszokat. Szombat este 10 órakor vágunk neki az éjszakai kalandnak, és másnap hajnali 5-kor fejezzük be a száguldást. Nagyon pontos itinert készítettünk az éjszakai gyorsaságikra, csakúgy persze, mint a nappal lebonyolítandó szakaszokra. Alapvetően szeretem a sötétben való száguldást, a korábbi esztendőkben szakaszgyőzelmeket könyvelhettem el a sötét, ködös pályákon” – idézi fel az emlékeket Herczig Norbert.

A Miskolc Rallyn a legnagyobb kihívását az éjszakai szakaszok jelentik, hiszen a pilótáknak és navigátoraiknak éppen akkor kell topon lenni, amikor mások az igazak álmát alusszák.

Speciális tréninggel készültünk erre a futamra, és tényleg nem lesz könnyű éjjel 2 órakor abszolút koncentrált állapotba kerülni. Előfordul majd, hogy egy órán át kell a sötét Bükkben etapon vezetni, gyakran olyan szakaszokon, ahol fokozott a szarvas veszély, és aztán oda kell állni a rajtba, és teljes koncentrációban elindulni a következő gyorsaságira. Egyfajta bátorságpróba is lesz az éjjeli száguldás, hiszen korlátozott látási viszonyok között kell rendkívül pontosan vezetni” – ecseteli az éjjeli verseny kihívását Norbi.

Az egri idénynyitón jól teljesítettek a BFGoodrich abroncsai. A csapat ezúttal is maximálisan el van látva a különböző időjárási viszonyokra kifejlesztett gumikkal.

Száraz időre készülünk, de akkor sem leszünk megijedve, ha nagyon lehűlne éjszakára a levegő, vagy ha leszakadna az ég. Egészen extrém körülményekre is van abroncsaink, tehát ezeken nem múlhat a siker. Több helyen defektveszélyesek a pályák, de Baranyai Lacival nagyon pontosan felírtuk ezeket a részeket, és a versenyen ügyelni fogunk ezekre a szakaszokra. Csütörtökön természetesen teszteljük a Skodát, pénteken 14 órától pedig közönségtalálkozóra várunk mindenkit a prológ helyszínén, a miskolci Speedway Arénában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!