boon-sportoldal

2010.04.30. 21:42

Talmácsi második idővel kezdett Jerezben

<p>Jerez De La Frontera - Az elmaradt Japán Nagydíj miatt a dél-spanyolországi Jerez lett a Gyorsasági Motoros Világbajnokság második állomása. A mezőny lényegesen jobb időjárási körülmények közé érkezett, mint a tavaszi tesztek során.</p>

A közel 30 fokos időben vidám arcokat lehetett látni a paddockban, és minden versenyző arról beszélt, hogy sokat vár ettől a hétvégétől. Talmácsi Gábor egy két napos barcelonai ráhangolódást követően érkezett Andalúziába. A magyar versenyző hosszasan egyeztetett a tegnapi nap során mérnökeivel, hiszen a szakemberek több módosítást is kieszeltek a szünet alatt.

A mai egyetlen szabadedzésen a Fimmco Speedup Team magyarja azzal az utasítással hagyta el a boxot, hogy elsősorban az újítások kipróbálására koncentráljon a tréning elején. Talmácsi már ekkor is jól ment, a mezőny első harmadához tartozott. A boxkiállást követően tovább javította időeredményét, folyamatosan jól teljesített. Az utolsó körökre egy puhább gumikeveréket tett fel a csapat Talma motorjára, és ez meghozta az igazán gyors köröket. Talmácsi Gábor végül a második helyen zárt a szintén FTR vázat használó Alex Debon mögött. A Fimmco Speedup másik versenyzője, Andrea Iannone huszonhetedik lett, az olasz motorosnak elszakadt a lánca az edzés közepén.

"Az alap beállításaink úgy érzem meg vannak, alakul a motor, de még rengeteg munka vár ránk a hétvégén. A hátsó futómű változtatásával motorozhatóbb lett a gép, jobban fordul. Van néhány beállítás, amelyeket még holnap kipróbálunk, a célunk a folyamatos előrelépés." - nyilatkozta Talmácsi Gábor

2010. 04. 30. Bwin Spanyol Nagydíj, Jerez, Spanyolország, 1. szabadedzés

1. Alex DEBON             1’44.419
2. TALMÁCSI GÁBOR    1’44.880
3. Kenny NOYES           1’44.920
4. Yuki TAKAHASHI        1’44.977
5. Sergio GADEA         1’45.162

27. Andrea IANNONE  1’46.558

(Forrás: Faster Management)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!