boon-sportoldal

2010.04.27. 18:48

A miskolciak nyerték a „Meki” kupát

<p>Miskolc - McDonald’s U14 Jégkorong Kupa néven hatcsapatos kupát rendeztek 14 éven aluli jégkorongozóknak nemrégiben a Miskolci Jégcsarnokban.</p>

Az utánpótlás sportolók bajnoksága hamarabb befejeződik, mint a felnőtteké, ugyanakkor rájuk is érvényes a szabály, hogy „egy mérkőzés annyit ér, mint három edzés”. Éppen ezért szervez hetente más korosztálynak Miskolc jégkorong kupát. Az U14-esek megmérettetésére három országból érkeztek résztvevők. A szlovákiai Gölnicbánya és a romániai Gyergyószentmiklós csapatai mellett a hazai színeket képviselte a Győr, a MAC B, a Debrecen és a Miskolc csapata. Két napon át játszottak mérkőzéseket a népkerti pályán, ahol szombaton a csoportkör, vasárnap pedig a helyosztók kerültek megrendezésre .

A versenysorozat hátteréhez hozzátartozik, hogy az elmúlt években a magyarországi jégcsarnok építések lehetővé tették, hogy most már ne kelljen Nyugat-Európába, vagy legalább is valamelyik szomszédos országba elutazni, ha a hazai pontvadászat végeztével még tétmérkőzésen szeretnének fejlődni a magyar csapatok.

Miskolc mellett természetesen más csapatok is rendeznek hasonló kupákat, például a Budapest Stars évente többször is szervez ilyen jellegű megmérettetést, ahova már a tengerentúlról is érkeznek csapatok. A cél Miskolcon is ez lehet, hagyományt teremteni a McDonalds Jégkorong Kupáknak, s egyre bővíteni a mezőnyt, ezzel emelve évről évre a kupa színvonalát.

A McDonald’s U14 Jégkorong Kupa végeredménye

1. Miskolc

2. MAC B

3. Gyergyószentmiklós (romániai)

4. Gölnicbánya (szlovákiai)

5. Debrecen

6. Győr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!