boon-sportoldal

2010.04.29. 08:46

3 kérdés, 3 válasz: Oláh Ferenc

<p>Három kérdés, három válasz a Diósgyőrről Oláh Ferenccel, a DVTK egykori játékosával.</p>

- Milyen érzései, gondolatai vannak a DVTK szeplős centenáriumával kapcsolatban?

Oláh Ferenc: - Elszomorít, hogy így szerepel a csapat, hiszen ezzel elvették a szurkolóktól az ünneplés lehetőségét. 100 év, kimondva szép, de ami vele együtt jár manapság... És akkor még nem is beszéltem arról, hogy nem lehet tudni, hogy a valószínűsíthető kiesés után mikor fogunk legközelebb NB I-es meccseket látni.


- Milyen okok vezettek idáig?

Oláh Ferenc: - Több rossz döntés született, az ősszel és télen is. Az őszi szezonban a menet közben érkező játékosok nem tudtak segíteni. Szerintem nem kellett volna edzőt váltani a télen, de ez megtörtént, és a baj az, hogy Tornyi Barnabás sem bizonyult jó választásnak. A télen érkezett rengeteg játékos sem tett jót, mert szinte az egész öltözőt kiseperték, holott elég lett volna hozni annyi játékost, akiket az ősszel a csapat mellett dolgozó szakvezető beépíthetett volna. A kölcsönjátékosok szerződtetését sem tartottam jó ötletnek, olyan labdarúgók érkeztek ide pár hétre, akik előző klubjukban nem jutottak szóhoz, és a meccshiány érződik is rajtuk.


- Milyen változásokat (személyi, tárgyi) tartana szükségesnek, és mi lehet a jövő útja?

Oláh Ferenc: - Most nagy változtatásra nincs lehetőség. Amikor matematikailag eldől, hogy nincs tovább, akkor kell dönteni személyi kérdésekben, a játékosok ügyében és másokéban is. Nem tűzoltómunka módjára, hanem ésszerűen. Már most el kell kezdeni gondolkodni azon, hogy mi legyen az új irány, most van idő lépni. Fel kell építeni egy nagy egyesületet, komoly lészámú tagsággal, régi játékosokkal, szurkolókkal, olyanokkal, akik számára fontos a DVTK, és ebből a közösségből kerülhetnek, kerülnek majd ki azok az emberek, akik nem csak akarnak, hanem képesek is tenni a diósgyőri labdarúgásért. Játékosfronton el kellene felejteni ezt az óriási fluktuációt, ami az utóbbi éveket jellemezte. Az utánpótlást, az akadémia rendszer magas szintű kiépítését kellene komolyan venni. Mert abból lehet majd meríteni. És olyan tehetségeket sem lenne szabad hagyni kicsúszni a kezünkből, a megyéből, akik itt vannak a szemünk előtt. Az valószínűleg nem fog menni, hogy minden posztra találunk helyi embert, néhány külföldi játékosra szükség lehet, de a többségnek, a magnak kell, hogy legyen kötődése.


3 kérdés, 3 válasz: Salamon József

eszak | 2010.04.27 15:27
Salamon József, a DVTK egykori labdarúgója, aki a legtöbb NB I-es meccsen játszott a Diósgyőr színeiben.

3 kérdés, 3 válasz: Vitelki Zoltán

eszak | 2010.04.28 11:33
Vitelki Zoltán, a DVTK egykori játékosa, a jelenlegi együttes pályaedzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!