boon-sportoldal

2010.03.12. 20:35

Malinauskas játéka kérdéses

<p>Vasárnap 17.30-tól Újpesten lép pályára a DVTK a labdarúgó NB I-ben.</p>

Kettőből semmi. Igaz ez mind a Diósgyőrre, mind pedig az Újpestre. Két, eddigi tavaszi bajnokiját ugyanis a piros-fehérek és a lila-fehérek is elveszítették, így hát a feleknek nagy szükségük lenne a pontokra. Az ÚFC próbálná tartani a lépést az első három helyezettel, a DVTK-nak pedig a kiesés elkerülése miatt lenne roppant fontos hozzátenni a mostanáig összehozott tizenkét egységhez. Bognárék már a szombat kora délutáni edzés után útra kelnek és elutaznak Budapestre, ahol egy hotelben töltik az éjszakát. „Az Újpest nagyon akar majd bizonyítani, várhatóan szinte azonnal neki esik majd  csapatának, hiszen nagy szükségük van a győzelemre” – mondtuk Tornyi Barnabásnak, a miskolciak szakvezetőjének.

– Mi a különbség abban, hogy mennyire kell a siker nekik vagy nekünk? Ha az Újpest nagyon jönni fog, de azt görcsösen fogják tenni, azt ki kell majd használnunk, ha pedig nem, akkor úgy kell futballoznunk, mint az előző két mérkőzésen, azzal kiegészítve, hogy támadásban legyen esélyünk a gólszerzésre – fogalmazott a tréner, aki megemlítette azt is, hogy még mindig szükséges némi idő ahhoz, hogy minden téren teljesen egyben legyen az együttes („Nem tudjuk megerőszakolni az időfaktort...”).

A sorsolás és az ellenfelek pozíciója miatt előre tudott volt, hogy roppant nehéz négy találkozó vár a DVTK-ra az első négy fordulóban, s Tornyi Barnabás szerint ha ezekből a csatákból hat pontot begyűjtenének, az már „óriási dolog” lenne. „Eddig nem fociztak le, nem aláztak meg bennünket, s két nappal az Újpest elleni meccs előtt eszembe sem jut, hogy ebből a négy meccsből végül nulla ponttal jövünk ki”.

Volt hiányérzete

Van-e pszichés feszültség a labdarúgókban amiatt, hogy idáig nem jött össze a pontszerzés? – tettük fel a kérdést a DVTK vezetőedzőjének.

– A játék minőségét illetően egy-két gond van és nem száz, ami azt jelentené, hogy a játékosok ki vannak idegileg, dekoncentráltak, szóval úgy is mondhatnám, szenzációsan dolgozzák fel a szituációt, azért is vannak közel az ellenfelekhez.

Tornyi Barnabás helyzetét nehezíti, hogy az eddig kiválóan teljesítő litván hálóőr, Mindaugas Malinauskas a csütörtöki tréningen sérülést szenvedett, s ma még nem lehet(ett) tudni, hogy vállalja-e a játékot vasárnap. A szakvezető hozzáfűzte, volt hiányérzete a legutóbbi összecsapáson, hiszen az együttes jobb oldala gyengébben szerepelt, mint a bal, ám azon is gondolkodott, gondolkodik, miképpen lehetne hatékonyabban segíteni (ez a „használható” labdákat jelenti) a csatárokat a középpályáról. „Huszák Tamás felépülése, beállítása egyfajta megoldásnak kívánkozik, ugyanakkor a csatársorba bejelentkezett az egészséges Balajti Ádám is” – mondta Tornyi Barnabás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!