boon-sportoldal

2010.03.10. 09:33

Két harmadig volt esély a négyre

<p>Negyven percen keresztül vezetett az Újpest otthonában az MJJSE ob I-es jégkorongcsapata, de végül kikapott.</p>

Nem sok választásuk volt a Jegesmedvéknek. Feltett szándékuk volt ugyanis, hogy életben tartsák elődöntős reményüket, amihez nyerniük kellett volna az Újpest otthonában. Annak az ÚTÉ-nak a csarnokában, amely csalódásként élte meg azt, hogy nem sikerült bejutnia a legjobb négybe. Pszichésen tehát jobban álltak a vendégek – bár a keddi pályaválasztónak azért erősebb a kerete. Minden a legnagyobb rendben zajlott az MJJSÉ-nél, a gólok tekintetében főleg, ugyanis a 6. perc közepén Urbán próbálkozása után a pakk megtalálta az utat a hazaiak kapujába. Küzdött mindkét fél, majd 17:36-nél ismét a miskolciak ölelkezhettek, ekkor a csapatkapitány Láda Balázs iratkozott fel a gólszerzők közé. A harmad végén Kiss G. révén szépített ugyan az Újpest, de a Jegesmedvék jó szájízzel mehettek az első pihenőre.

Davis és a csattanó

A második felvonásban forogtak ugyan veszélyben a kapuk, de egyik gárdában sem akadt pontosan célzó, vagy ha igen, akkor a kapusok voltak résen. Így kanyarodott a két fél a befejező húsz percre: 51:44-nél Fabry egálra hozta az összecsapást, a csattanót pedig Davis adta meg, aki az 56. perc végén volt eredményes. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy az MJJSE már nem foghatja be a Ferencvárost, amely így a fehérváriak ellenfele lesz az ob I egyik elődöntőjében.

Szerdán este 18 órától ismét a lila-fehérekkel találkoznak Ládáék, csak éppen már Miskolcon, a Jégcsarnokban.

Jegyzőkönyv

Újpesti TE – Miskolci Jegesmedvék JSE 3-2 (1-2, 0-0, 2-0)
Budapest, 250 néző. V.: Kincses, Bedő, Deák.

Újpest: Szőke – Hüffner, Barton, Borbás (1), Kiss G. 1, Davis 1 (1), Nagy, Kadlubiak, Sikorcin, Fabry 1, Dubek (1), Hetler, Bontovics, Rusznyák, Németh, Rafaj, Zalavári, Szajbert P., Jankovics, Roczanov, Sájevics (k). Edző: Eduard Giblak.

MJJSE: Duschek – Hetényi, Láda B. 1, Cizek, Saluga, Strengell, Láda P., Hajós (1), Popovics, Fekecs (1), Sijka, Maklári, Tóth A. (1), Sike, Budai, Nagy G., Urbán 1, Kállai, Dányi, Bálizs (k). Edző: Mayer Péter.

Kiállítások: 11 perc (+20 perc végleges fegyelmi: Hetler), illetve 6 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!