boon-sportoldal

2010.03.22. 14:40

Edzőkérdés van Diósgyőrben

<p>Szerdán eldől, hogy marad-e Tornyi Barnabás a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatánál.</p>

A lehető leggyengébbre sikerült a tavaszi nyitány a Diósgyőri VTK élvonalbeli labdarúgócsapata számára. A piros-fehérek az idei eddigi négy bajnoki meccsükön egyetlen pontot sem szereztek, és sereghajtóként, a 16 csapatos mezőnyben immár hat pontra vannak a még bennmaradást jelentő 14. helytől. A szurkolók elégedetlensége már a szombati, a Győr ellen hazai pályán elvesztett meccs után is érzékelhető volt, és a különböző internetes fórumokban azóta is nagy az elkeseredés, többen megkérdőjelezik azt, hogy a január elején szerződtetett szakvezető, Tornyi Barnabás irányításával képes lehet-e elérni a célt a csapat.

Nagy Béla, a DVTK-t működtető gazdasági társaság ügyvezetője is az elégedetlenek közé tartozik. Hétfőn, a csapat két edzése között Tornyi Barnabással folytatott megbeszélést, amelyek után arra a kérdésre, hogy mikor értékelik hivatalos formában a szakvezető eddigi munkáját, a következőket mondta:

– Korábban abban állapodtunk meg, hogy öt fordulónként tart szakmai beszámolót Tornyi Barnabás, de most arra kértem, hogy ezt az időpontot hozzuk előre, értékelje az eddigi négy meccset. Azért tettem ezt, mert amit eddig láttam az nem győzött meg arról, hogy jó úton járunk, sőt, igazából arról sem hogy valamilyen útra ráleltünk volna. Persze ki lehet fogni rossz napot, de hogy nekünk minden héten éppen az a rossz napunk, amikor meccset kell játszani, az egy picit furcsa. Szerény meglátásom szerint lélektelenül játszott a csapat, nincsenek felépített támadásaink, a négy eddigi meccsen talán összesen volt négy gólhelyzetünk, véleményem szerint azért, mert nincs középpályás támadójátékunk. De nem akarok szakmázni, éppen ezért kértem arra a vezetőedzőt, hogy beszámolójában ezekre a kérdésekre is próbáljon meg választ adni.

Nagy Bélától megtudtuk, hogy Tornyi Barnabásnak szerdára kell elkészülnie a szakmai beszámolóval. Arra a felvetésünkre, hogy a beszámoló elkészülte után két dolgot tehet a klubvezetés, vagy elfogadja azt, vagy nem fogadja el, Nagy Béla a következőket mondta:

– Lehetne csűrni csavarni a dolgot, de a helyzet az, hogy szerdáig annak kell eldőlnie, hogy Tornyi Barnabástól megválunk-e vagy az ő irányításával folytatja a csapat a szereplést a szezon végéig. Az eddig történtekre adható válaszok mellett az legalább annyira érdekel, hogy milyen megoldási javaslatok léteznek arra, hogy javítsunk a csapat jelenlegi helyzetén. Az biztos, hogy kedden kikérem majd a véleményét Tóth László sportigazgatónak is, akivel – mivel hétfőn Pro-licences edzőképző tanfolyamon járt, – nem tudtam érdemben beszélni, és ezen kívül, a keddi napon még valószínűleg sor kerül majd egy megbeszélésre Tóth László és Tornyi Barnabás között is, szerdán pedig annak van a legnagyobb valószínűsége, hogy hármasban ülünk majd le, hogy valamire jussunk.

 


</script>

// ]]>]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!