boon-sportoldal

2010.03.09. 14:45

Bajnok a Görgey és a Fazekas-Istvánnfy

<p>Miskolc - Ötből négy borsodi csapat érmes lett a grundbirkózó diákolimpia miskolci országos döntőjében.</p>

Grundbirkózás

A Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Miskolc Városi Diáksport Szövetség és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport Tanács (DST) március 6-án, szombaton, Miskolcon rendezte meg a grundbirkózó diákolimpia I.-II. korcsoportos országos döntőjét. A városi sportcsarnokban a leányok hét, míg a fiúk kilenc súlycsoportban vetélkedtek egymással.

A megyei és területi előcsatározások után nyolc-nyolc tanintézet diákjai szereztek jogot az országos döntőben való részvételre.
A fiúknál Baranya megyét az Almamellék-Mozsgó-Somogyhárságy Óvoda, Általános Iskola, Borsod-Abaúj-Zemplént a kazincbarcikai Ádám Jenő Általános Iskola, a miskolci Fazekas-Istvánffy Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, valamint az ongai Görgey Artúr Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Budapestet a Stromfeld Aurél, illetve a Kazinczy Ferenc Általános Iskolák, míg Hajdú-Bihart a földesi Karácsony Sándor Általános Művelődési Központ, továbbá a Püspökladányi Általános Iskola képviseli.
A lányoknál Baranyából az egerági Arany János Általános Iskola, valamint a már említett almelléki intézmény, Borsodból az ongai Görgey és a barcikai Pollack Mihály Általános Iskola, a hajdúságból a fiúkkal azonos két intézmény, Hevesből az egri dr. Kemény Ferenc Általános Iskola és Tolnából a paksi Deák Ferenc Általános Iskola sportolói mérték össze tudásukat.

Magabiztos sikerek

A lányoknál a csoportküzdelmek után, az A jelű négyesben az ongaiak végeztek az élen, megelőzve a második helyen zárt, barcikai Pollack együttesét. A Kulcsárné Feledi Marianna testnevelő által felkészített Görgeysek a helyosztók során sem hibáztak, előbb a Püspökladányiak ellenében nyertek 7-0 arányban, majd a fináléban – az elődöntőben a földesi Karácsonyt 4-3-ra legyőző – Kazincbarcikánál 4-3-ra bizonyultak jobbnak, ami végső elsőségüket jelentette, az ezüstérem pedig a barcikaiaknak jutott.

A fiúknál az A-csoportban a miskolci Fazekas-Istvánffy zárt az élen, mögöttük a barcikai Ádám Jenő végzett. A B-csoport első helyezettje az ongai Görgey (testnevelő Kajtor Csaba) lett. A végső helyezésekért vívott csatákban a Gecsei László által felkészített miskolciak nem hibáztak sem az elődöntőben a Püspökladány (7-2), sem a Kondor István által dirigált kazincbarciak (6-3) ellen a fináléban, így aranyérmük nem volt kérdéses. Az ongaiak, akik 5-4 arányban alulmaradtak az elődöntőben a barcikai csapattal szemben, végül a negyedik helyen zártak, ugyanis a bronzmeccsen a Püspökladány 5-4-re jobbnak bizonyult náluk.


Végeredmény

Lányok végeredmény

1. Görgey Artúr Általános és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Onga (felkészítő: Kulcsárné Feledi Marianna)
2. Pollack Mihály Általános Iskola Kazincbarcika (felkészítő: Tóthné Szepesi Éva)
3. Karácsony Sándor Általános Művelődési Központ Földes (felkészítő: Pércsi Imre)
4. Püspökladányi Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat Püspökladány (felkészítő: Tőkéné Nagy Ilona, Tóth László)
5. Arany János Általános Iskola és Óvoda Egerág (felkészítő: Bakonyiné Sütő Diána)
6. dr. Kemény Ferenc Általános Iskola Eger (felkészítő: Fejes Adrian Adél, Kocsisné Nagy Erzsébet, Brandstadter Gábor)
7. Almamellék-Mozsgó-Somogyhárságy Óvodája, Általános Iskolája, Kollégiuma (felkészítő: Hajdu Szilvia, Módos János)

Fiúk végeredmény

1. Fazekas-Istvánffy Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Miskolc (felkészítő: Gecsei László)
2. Ádám Jenő Általános Iskola Kazincbarcika (felkészítő: Kondor István)
3. Püspökladányi Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola, Alapfokú Művészeti Oktatási Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat (felkészítő: Darai Márton, Tóth László)
4. Görgey Artúr Általános és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Onga (felkészítő: Kajtor Csaba)
5. Stromfeld Aurél Általános Iskola Budapest (felkészítő: Nagy Marianna, Kruj Iván)
6. Karácsony Sándor Általános Művelődési Központ Földes (felkészítő: Pércsi Imre)
7. Kazinczy Ferenc Általános Iskola Budapest (felkészítő: Németi László)
8. Almamellék-Mozsgó-Somogyhárságy Óvodája, Általános Iskolája és Kollégiuma (felkészítő: Szubotics Miklós, Módos János)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!