boon-sportoldal

2010.03.10. 15:16

10 ezer kilométer

<p>Ózd - Az Ózdi Kerékpáros Egyesület tagjai már az elmúlt év végén megkezdték a felkészülést a 2010. szezonra. A heti terhelések száma 2-3 bringás és 1-2 vegyes jellegű (futás, úszás, kondi, teremfoci) edzésekből tevődött össze.</p>

Év elején mindenki részt vett saját "laborunkban" egy teljesítménydiagnosztikai vizsgálaton – tájékoztatott Frölich Tamás, az egyesület elnöke, egyben a csapat edzője. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ezt a tesztet saját ergotrainerünkönk és laktátmérőnkkel végezhetjük, ami az országban ma még ritkaságszámba megy. A kiértékelést követően már mindenki a számára megfelelő intenzitászónában folytathatta az edzéseket, illetve szembesülhettünk azokkal a gyenge pontokkal, amikre a továbbiakban nagyobb hangsúlyt kell fektetni. A múlt héten egy horvátországi edzőtáborban folytattuk a felkészülést, ahol ideális körülmények között a mintegy 10 ezer kilométert „gyűjtött össze” egy bő hét alatt a 9 fős különítmény – mondta el az edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!