boon-sportoldal

2010.02.27. 15:11

Nem sok hiányzott a pontszerzéshez

<p>A Bp. Stars ellen itthon játszott pénteken este az MJJSE OB I-es hokicsapata.</p>

Az első lövésre 51 másodpercet kellett várni, ekkor Fodor tesztelte Bálizst, aki azonban a helyén volt. A fiatal fehérvári kapust a nyitóharmad hátralévő részében sem hagyta pihenni a Vasas, majdhogynem minden helyről és szituációból lőttek Holéczyék. Az MJJSE a harmadik perc végén volt először közel a gólhoz, amikor Saluga csípett el egy rossz vendégpasszt, szemben találta magát a fővárosiak hálóőrével, de kifogni nem tudott rajta. A magasabb fokozatot a Stars vette fel elsőként, amelynek 7:17-nél lett meg az eredménye: Kangyal remekül tette a korongot Gergely elé, aki a pakkot azonnal továbbjátszotta a kapu előterében ólálkodó Peterdihez, aki laza csuklómozdulattal beküldte a korongot a miskolci kapuba (0-1). Szendergésre azonban Rajnának sem volt ideje, mert a szórványosabb Maci-akciók is magukban hordozták a veszélyt. Strengell takarásból, majd Cizek távolról lőtt, de az utat nem sikerült megtalálni a hálóig.

Tanítani való

A második felvonás elején egy-két ütő mellett és alatt elcsúszó korong adott okot a bosszankodásra az MJJSE oldalán. A válogatottakkal teletűzdelt, rutinos, minden hájjal megkent Stars Gröschl révén tovább növelte előnyét (0-2) és miután a Macik kettős emberelőnyben sem tudtak eredményesek lenni, úgy tűnt, hogy lassan eldől a meccs. Azonban elég volt Saluga pazar technikai tudása ahhoz, hogy újjáéledjenek a sárga-feketék reményei. A népkertiek légiósa már a mérkőzés korábbi szakaszában is jól mozgott és ahogy a 31. perc elején elhúzta Rajna mellett a pakkot, az tanítani való mozdulat volt (1-2). Érezhető volt, hogy ez a momentum megrázta a budapestieket, akik úgy akarták megtörni a Miskolc lendületét, hogy egy-egy alkalommal keményen odapakoltak a hazaiaknak. Mindez azonban nem törte meg a lendületbe jött vendéglátót, ugyanis Sijka ritkán látható asszisztjából Tóth A. küldte a játékszert a gólvonal mögé (2-2). Mint kiderült, a döntő találatnak az a harmadik harmad elején esett találat bizonyult, amelyet még a második felvonás végén kiállított Tóth A. miatti kisbüntetés ideje alatt szereztek a sztárok: egy lövés után a kipattanó korongra Fodor eszmélt a leghamarabb és közelről a hálóba kotorta a pakkot (2-3). A hátralévő időben akadtak helyzetek, a véghajrában pedig Mayer Péter kapusát is lehozta időkérés után, de az eredmény már nem változott.

Folytatás vasárnap 17.30-tól, de már az IceCenterben, a Bp. Stars pályaválasztása mellett. MI

A tények

Jégkorong OB I, 10. forduló

Miskolci Jegesmedvék – Vasas Bp. Stars 2-3 (0-1, 2-1, 0-1)
Miskolc, Jégcsarnok, 400 néző. V.: Varjú, Nagy A., Székely.

Miskolci Jegesmedvék: BÁLIZS – Nagy G., Cizek, SALUGA 1 (1), Tóth A. 1 (1), SIJKA (2), Láda B., Egri, Hajós, STRENGELL, Sike, Hetényi, LÁDA P., Popovics, Fekecs, Urbán, Korpos, Maklári, Kállai, Gyenes (cserekapus). Vezetőedző: Mayer Péter.
Vasas Bp. Stars: RAJNA – KANGYAL (2), Svasznek (1), Gergely (2), Gröschl 1, Sándor Sz., Sille, Szirányi, FODOR 1, HOLÉCZY, PETERDI 1, Kluuskeri, Ennafati, SOMOGYI (1), Petricko, Berta, Szajbert, Wéber, Virág, Majoross, Ondrejka (cserekapus). Vezetőedző: Glen Williamson.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc.

Mayer Péter: – Szoros meccset játszottunk. Lőttünk két szépségdíjas gólt, a Stars pedig –okozott” hármat. Sajnálom, hogy nem sikerült pontot szereznünk.
Glen Williamson: – Úgy érzem, hogy az első és a harmadik harmadot kontrolláltuk, de a miskolciak is keményen dolgoztak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!