boon-sportoldal

2010.02.23. 19:54

Újra miskolci csapatok a neuchateli (SW) versenyen

<p>Hosszú, közel 10 éves kihagyás után indult ismét miskolci szinkronkorcsolya csapat a francia-Svájcban lévő Neuchatel-ben megrendezett versenyen.</p>

A korábbi években megszokott, kategóriánként 15-20 versenyben induló csapatok száma bizony az idén harmadára csökkent.

A Miskolci Jégvirág Korcsolya Klub az anyagi nehézségek ellenére a tervezett versenyek közé az idén ezt a svájci versenyt is beiktatta. Ráadásul mindjárt két csapattal, hiszen a miskolci Juniorok mellett a nagyobb részt miskolci versenyzők alkotta magyar szinkronkorcsolya válogatott szponzorálását, versenyen való elindítását is felvállalta, hiszen mindkét csapat az idén is megnyerte a magyar bajnokságot.

A hagyományosan télisportokban és nemzetgazdaságban is erős országok mellett (svéd, svájci, USA-beli, kanadai, és olasz) a nagyon fiatal Junior csapat első külföldi versenyén tisztességesen helytállt, és produkciójára több mint 83 pontot kapott. Ők a három hét múlva Göteborgban megrendezendő Junior Világ Kupára készültek ezzel a versennyel.

A többszörös világbajnok svéd csapat edzője, Dohány Andrea által felkészített senior válogatott pedig már svájci csapatok megelőzésére is képes, ami mindenképpen bíztató az április elejei Colorado Springs-i világbajnokság rajtja előtt.

A VB-t megelőzően még egy hazai, Miskolcon a Jégcsarnokban megrendezett versenyen láthatjuk mindkét csapatot, a 11. Miskolci Jégvirág Kupán, március 19-20-án.

www.jegviragmiskolc.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!