boon-sportoldal

2009.01.05. 15:51

Rali: több verseny a régióban

<p>Miskolc Hivatalos végső naptár még mindig nincs, de a tervezetet megkaptuk. Az már szinte biztosra vehető, hogy nyolc verseny lesz, és ebből egyet lehet mínuszolni.</p>

Az idén sem hamarkodta el az MNASZ az Országos Rallye Bajnokság versenynaptárának közzétételét. Hivatalos végső naptár még mindig nincs, de a tervezetet megkaptuk. Az már szinte biztosra vehető, hogy nyolc verseny lesz, és ebből egyet lehet mínuszolni.
A mínuszolás rendszere azonban egyelőre nem tisztázott. Előfordulhat, hogy a három murvás verseny közül egyet sem lehet majd mínuszolni, így az utolsó futamot sem. A versenynaptár a tavalyihoz képest a Nyírség-ralival egészült ki, amelyet máriapócsi központtal, a Zemplénben rendeznének. A szezon, szokásos módon, április első hétvégéjén Egerben kezdődik, ahol tavalyhoz hasonlóan vendégül látjuk a szlovák mezőnyt is.
Három hét múlva következik a Miskolc-rali, majd újabb három hét elteltével a mezőny még mindig az ország északi területén maradva, a Salgó-ralin mérkőzik meg.

Ózd helyett Salgó

A Salgó valójában, az idén sikeresen debütáló Ózd-rali folytatása lesz, és Egerhez hasonlóan itt is rajthoz áll a szlovák mezőny. Megint csak három hét szünettel következik a szezon első murvás futama, a Szombathely-rali június első hétvégéjén. Majd négy hét szünet után, július első hétvégéjén rendezik a Veszprém-ralit. Igen korai időpontra, augusztus elejére került a Mecsek-rali, amely négy héttel a Veszprém után és szintén négy héttel az új futam, a Nyírség-rali előtt kapott helyet a naptárban.

Utóbbit augusztus utolsó hétvégéjén rendezik majd. Mindössze egy héttel később lesz a Baranya Kupa, amelyen azonban a rali 1 mezőnye nem vesz részt. Mégis érdemes lesz rá ellátogatni, hiszen a rali 2 mellett az RTE bajnokságába is beszámít majd a futam. A rali 1 utolsó versenye előtt hat hét pihenőt kap a mezőny, és csak október második hétvégéjén mérkőzhetnek meg a Tapolca-ralin. Neve ellenére nem új futamról van szó, hiszen csak a Nyirád-rali költözött egy kicsit délebbre. Így a bajnokság a harmadik murva futammal zárul.
A versenynaptárt az MNASZ hivatalosan még nem fogadta el, elképzelhető, hogy időpontbeli változások lesznek, sőt, tavaly versenyek is helyet cseréltek a végleges döntés előtt, de előzetes tervezéshez mindenképpen alkalmas.

2009-es nem hivatalos versenynaptár
április 3-5.: Start Autó–Eger Rallye R1, R2, Hist., SK*
április 24-26.: 16. Miskolc Rally R1, R2, Hist.
május 15-17.: 27. Hell Energy Drink–Salgó Rally R1, R2, Hist., SK
június 5-7.: Szombathely Rallye a Karpackie Kupáért R1, R2
július 3-5.: BFGoodrich Veszprém Rallye R1, R2
július 31-augusztus 2.: 42. Allianz Rallye R1, R2, Hist., NK
augusztus 28-30.: Nyírség Rally, Máriapócs R1, Hist.
szeptember 5-6.: Baranya Kupa R2, RTE
október. 09-11.: Generali Rallye, Tapolca R1, R2 *R1: rali 1, R2: rali 2, Hist.: historic bajnokság, SK: szlovák bajnokság, NK: nemzetközi futam (Forrás: itiner.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!