boon-sportoldal

2009.01.12. 10:51

DVTK: jön a WIS Zrt.?

<p>Új társtulajdonosa lesz a Diósgyőri FC Kft.-t működtető Szeviép cégcsoportnak?</p>

A DVTK NB I-es futball gárdája felkészülésének első napján, január 5-én Dlusztus Imre, a csapatot működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatója is az öltözőben járt, akitől a jelen lévők azt szerették volna hallani, hogy a kifizetésekben történt elmaradásokat, hogyan, mikor dolgozza le a klubvezetés. Úgy tudjuk, hogy Dlusztus Imre egy héttel későbbre ígért választ arra, hogy van-e megoldás erre. Azért is várják a mai napot a szokottnál is jobban a diósgyőri öltözőben, hogy megtudják: igen vagy nem.

Egy válasz

Az ügyvezető igazgató nem kívánta kommentálni értesülésünket, mint mondta: tartja magát a tulajdonossal néhány hete megbeszéltekhez, amely szerint egy hónapon át csak kivételes esetben tesz nyilatkozatot a médiában. Így azt is hiába kérdeztük Dlusztus Imrétől, hogy van-e valóságalapja annak, hogy a csapat utolsó őszi bajnokiján mezszponzorként megjelenő WIS Zrt. mögött álló miskolci vállalkozó, Wicha József valamilyen formában tulajdonrészt szerez a DVTK-t működtető gazdasági társaságban. A DFC Kft. ügyvezető igazgatója csupán egy kérdésünkre volt hajlandó válaszolni. Amikor azt kérdeztük tőle, hogy ismeri-e személyesen Wicha Józsefet, és találkozott-e vele ebben az évben, Dlusztus Imre azt felelte: ,,Igen, de ettől többet nem mondhatok."

Ugyanakkor a miskolci városházáról származó információink szerint Wicha József pénteken találkozott Káli Sándor polgármesterrel, és informátorunk szerint ezen a találkozón a foci, a diósgyőri labdarúgás volt a fő téma.

A tulajdonos
A DVTK-t működtető cég, a DFC Kft. a Szeviép Zrt. tulajdonosának, Baranyi Sándornak az érdekeltségébe tartozik, aki két cégével tulajdonos a DFC Kft.-ben. Őt kérdeztük a tulajdonosi kör esetleges bővítéséről, aki a következőket mondta vasárnap este:
,,Beszélgettünk Wicha Józseffel a diósgyőri fociról, aki próbál segíteni, egy, a DVTK-t támogató alapítvány létrehozásán dolgozik, ami katalizátora lehet a jelenlegi támogatói kör kiszélesítésének."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!