boon-sportoldal

2009.01.04. 20:58

DAKAR: Bahor Bea naplója (1. nap)

<p><EM>Az első próba: 26 óra a reptereken és a különböző repülőgépeken.</EM></p>

Jó kis bemelegítés a Dakarra. Igaz, ott menet közben azért több dolgom lesz. A magyarok közül a leghosszabb idő alatt teljesítettük a távot (két átszállással), mégis a mi csomagunk lett meg, másoké meg elveszett - ez talán égi jel. De mindenesetre jó ómen a rajt előtt.

Láttuk Londont és Madridot - pontosabban, hogy az angolok és a spanyolok hogy építenek repteret (a madridiaknak szavaztuk meg a közönségdíjat) és elfogyott ipari mennyiségű narancslé. Mert hát kell a vitamin.

A Buenos Aires-i járaton már versenyhangulatba kerültünk, mert a repülőn már jó néhány Dakar-formaruhás egyén szaladgált/aludt. (A kívánt rész aláhúzandó...) Az utazást nem tették gyorsabbá, de szórakoztatóbbá mindenképpen: már akit szórakoztat, hogy nyitott szájjal horkoló versenyzőket nézeget, ahelyett, hogy aludna a 12 órás úton.

Buenos Aires-be érkezvén az a meglepetés ért (amit a csapat többi tagja már természetesen tudott), hogy pont a rajtdobogóval szemben lakunk - egy tizennégy sávos (!) út mellett. Itt már minden a Dakarról szól... Még a reptéren, a vámosok is biztosítottak arról, hogy szurkolnak nekünk, mosolyogva, kacsintgatva adták vissza az útlevelet.

A szilveszteri közös vacsorával kezdődik a csapatépítés, mi akkor indulunk, amikor otthon már eldurrannak az első pezsgősüvegek. Furcsa ez az időeltolódás.

Bahor Bea

Forrás: www.dakar.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!