boon-sportoldal

2008.12.28. 11:03

Tükör és sminkkészlet? Ugyan már!

<p>A karácsonyt még Miskolcon, családi körben töltötte az első magyar női Dakar raliversenyző, Bahor Bea.</p>

December 30-án viszont már ő is repülőgépre ül, hogy 26 órás utazás után csatlakozzon csapatához, a Szalay Dakar Teamhez.

 

-          Szilveszterkor érkezik meg Argentínába. Nem sok ideje lesz pihenni!

-          Az utolsó turnussal érkezem, ugyanis a többiek már karácsony első napján, illetve 27-én és 29-én útnak indultak. Szerintem egy pohár almalével koccintunk éjfélkor, majd pihenünk egy kicsit. Egy keveset, hiszen újév napján már adminisztratív átvételünk lesz.

-          Amikor novemberben kiderült, hogy az Argentínában és Chilében megrendezendő 2009-es Dakar ralin rajthoz állsz, mit szólt a kedvesed?

-          Nagyon félt, aggódik miattam. Úgy érzem, hogy ez az egy hónap megerősíti majd a kapcsolatunkat. Érdekes, hogy talán egy hétig sem voltunk egymástól távol. Az egyébként, hogy mennyire ismer, mi sem bizonyítja jobban, hogy még el sem döntöttem, hogy elfogadom Szalay Balázsék felkérést, de ő már január elejére befizetett egy ,,fiús” síelésre.

-          A navigátorok mindig először vannak talpon a nap elején és feladataikból adódóan utolsóként térnek nyugovóra.

-          Így van, és ez most sem lesz másként! Sőt! A klasszikus rali itinerhez képest jóval nehezebb dolgom lesz, ugyanis a Dakaron kapok egy itinert, de ugye senki nem ismeri az útvonalat, a szakaszokat. Mondhatni; senki nem tud semmit. Más jellegűek a jelzések is, de az is kemény lesz, hogy lesz olyan szakasz is, amely több, mint 600 kilométeres.

-          Nem csak itiner, és GPS lesz az út során, hanem ha minden igaz, akkor mosógép is…

-          Igen, igen, lesz egy mosógép is! Egy rendes, elöltöltős! A szervizkamionba építettek a fiúk egy tusolófülkét is. Azt hittem, hogy a pihenőnapon pihenni fogok, de úgy látszik mosnom is kell majd.

-          Tükör és sminkkészlet?

-          Nem akarok tükröt látni annak ellenére sem, hogy a fiúk bíztattak a kamion óriási visszapillantóival. Sminkkészlet? Nem, dehogy. Alig várom, hogy induljunk!

-          Mikor láthatjuk ismét itthon?

-          Január 3-án Buenos Airesből startolunk, ahová 6000 kilométer és két hét után, január 17-én érünk remélhetőleg célba. Január 23-án pedig a tervek szerint a Ferihegyi repülőtéren leszünk.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!