boon-sportoldal

2008.12.10. 20:11

Győzött a jobbik csapat Mezőkövesden

<p>Tizenötödik bajnokiját játszotta szerdán este az MKC a férfi kézilabda Budapest Bank Ligában.&#160;<DIA alt="" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Mez__337_k_vesd___PLER_KC_2008_12_10_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Mezőkövesd – PLER KC 2008.12.10." src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A vendégek kezdék jobban a játékot, Lékai gólját hamar meg is duplázták a budapestiek. Innentől kezdve az első félidőben a hazaiakra a zárkózás szerepköre jutott. Papic volt az első olyan játékos, aki duplázni tudott, ennek köszönhetően a Mezőkövesd először egyenlített (4-4).

Hiába kerültek kétszer is emberelőnybe a hazaiak, egyik lehetőséggel sem tudtak élni. Nem a támadások dinamikájával és lendületével volt a baj, hanem azzal, hogy a PLER szervezett védekezésének köszönhetően a széleket résmentesen lezárta. Ugyanezt a kövesdi oldalon nem sikerült megvalósítani így Lendvayék fokozatosan elhúztak (8-13).

A félidő utolsó két perce az MKC-é volt, Papic beállóból szerzett gólt, Juhász pedig egy percen belül kétszer is megtalálta az utat az ellenfél hálójáig. Főleg szélekről Fordulás után ismét a látogatók kezdtek jobban, de Juhász, valamint Fekete remeklésének köszönhetően egalizálta az állást az MKC (15-15).

Ezután még pár pecig fej-fej mellett haladt a két csapat, majd 18-18-nál begyújtotta a rakétákat a vendég alakulat; főleg szélekről voltak eredményesek. Ezen felül ebben az időszakban Novák bravúrok sorozatát mutatta be a kapuban. A vendégek jó sorozatához hozzájárult az is, hogy Juhász szemsérülése miatt kidőlt a játékból, Bajorhegyit pedig véglegesen kiállították a játékvezetők. Innentől kezdve azonban nem forgott veszélyben Révék sikere, a kövesdiek elsősorban a becsületükért küzdöttek.

Jegyzőkönyv

Mezőkövesd – PLER KC 22-29 (11-13)

Mezőkövesd, 900 néző. Vezette: Horváth, Marton.

Mezőkövesd: Tóth – Papic (5), Milicevic (-), Bécsi (3), Bajorhegyi (1), Molnár (1), Fekete (7). Csere: Szabó (k), Rácz (-), Juhász (4), Rosta (1), Fülöp (-), Padla (-). Játékos-edző: Rosta István.
PLER KC: Novák – Harsányi (3), Balogh (5), Kocsi (3), Lékai (2), Lendvay (6), Bakos (1). Csere: Zsembery (k), Rév (5), Pordán (1), Forgács (2), Orsós (1), Füleki (-). Edző: Nagy Károly.

Rosta István: – Mai ellenfelünk minden tekintetben jobb volt nálunk, megérdemelten nyerték a mérkőzést.
Nagy Károly: – Jobb védekezésünknek köszönhetjük a sikert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!