boon-sportoldal

2008.10.17. 22:30

Popovics hajrá gólja döntött

<p>A jégkorong MOL Ligában a 12. meccsüket játszották pénteken este a székesfehérvári összecsapás résztvevői.</p>

Az eddig egy-egy győzelmet szerzett csapatok csatája előtt az Alba Volán II. együttese ellen fűtötte a visszavágás a vendégeket, ugyanis az Alba fiatal játékosai eddigi egyetlen ,,pontos" meccsüket Miskolcon játszották. A korábbi összecsapásokon többször előfordult, hogy a mérkőzés elején hátrányba került az MJJSE, ez azonban ezúttal éppen fordítva történt: a 2. percben Popovics egyéni akció végén talált a kapuba.
Az első játékrészben nem is esett több találat, kiállítások pedig csak a miskolci oldalon akadtak, kettő és fél, lévén Nyberg büntetése áthúzódott a második játékrészre. A második harmadikban a negyedik emberelőnyt már nem tudta kivédekezni az MJJSE, a 25. minutában Barabás egyenlítette ki a fehérváriak hátrányát. Nagyot küzdött egymással a két csapat ebben a játékrészben, és ezúttal mindkét oldalon ugyanannyi kétpercest büntetést ítéltek a játékvezetők.
A záró 20 percben folytatódott a nagy csata, és hiába adódtak helyzetek egyik, vagy másik oldalon a lövések vagy célt tévesztettek, vagy a kapusok jól avatkoztak közbe. A játékrész derekáig az emberfórokkal egyik csapat sem tudott mit kezdeni, utána pedig mindkét csapat fegyelmezetten játszott, nem kockáztatta meg, hogy emberhátrányba kerüljön.

Három másodperccel a végső dudaszó előtt egy kapu előtti kavarodás végén Popovics második találatát is megszerezte az 5 az 5 elleni játékban és ezzel eldőlt a mérkőzés, a Macik javára.

Jegyzőkönyv

Alba Volán II. – Miskolci Jegesmedvék JSE 1-2 (0-1, 1-0, 0-1)
Székesfehérvár, néző. V.: Halassy, Boros, Nagy A.
Alba Volán II.: Bálizs –Reiter, Somos, Kovács V., RAJZ A., MAKLÁRI (1), Horváth D., Hajós, BARABÁS 1, Balogh B., Bedő, Fekti, Szűcs G., Ozsváth Tóth A., Feil, Hegedűs D.,Vörös, Borostyán, Bíró, Hortay (k). Edző: Kóger István.
Miskolci JJSE: DUSCHEK – Cop, POPOVICS 2, Egri, Rusznyák (1), LÁDA B., Kis A., STRENGELL, Korpos, Holmström, Urbán, KIVINEN, Kállai, Nyberg, Sike Z, Dányi, Rausch, Pál (k). Edző: Mayer Péter.
Kiállítások: 12, ill. 16 perc.

Kóger István: – A döntetlen igazságosabb lett volna.
Mayer Péter: – Megérdemeltük ezt a sikert, nagyon megdolgoztunk érte. Győzelmünk értékét növeli, hogy nem csak, mi hanem ellenfelünk is jól játszott. Végre egyszer már nekünk jött ki jobban a lépés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!