boon-sportoldal

2008.10.06. 09:21

Főszereplő lett az egyebek

<p>A jégkorong MOL Ligában vasárnap este az Újpesti TE csapatát látta vendégül a Miskolci Jegesmedvék JSE együttese.</p>

Kiegyenlített játékot hozott az első harmad, igazán egyik csapatban sem voltak ekkor jó egyéni teljesítmények, ugyanakkor a bekkek jól tartották a kapuk előtti zónákat. Ez inkább az MJJSE-re nézve volt hízelgő, ugyanis Mayer edző hét alapemberét volt kénytelen nélkülözni. A 14. percben aztán megtört a gólcsend, az UTE némileg váratlanul megszerezte a vezetést. A szünetet jelző dudaszóig – hasonlóan a játékrész elején történtekhez – érintetlenek maradtak a hálók.

Fordulás után sem változott a képlet: az MJJSE harcolt, míg az Újpest nem nagyon tudott újítani. Nem úgy a játékvezető, aki a 29. percben egy sima kis büntetésből kettős kiállítást ítélt, amit nem bírtak el a vendéglátók. Nem is volt meglepő, hogy 5 perc alatt háromszor is gólnak örülhettek a lila-fehérek a nyílt sisakos játékot felvállaló MJJSE ellen. A záró húsz perc közepén Berta pipált ki egy ziccert (0-5), azonban a miskolciak ezután sem mondtak le a gólszerzésről. Az 52. percben Popovics szépített, majd három minutával a vége előtt Sike bombagóljával alakult ki a találkozó végeredménye.

Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék JSE – Újpesti TE 2-5 (0-1, 0-3, 2-1)

Miskolc, 400 néző. V.: Sós (Németh M., Bedő).

Miskolci Jegesmedvék JSE: Duschek – Budai, Cop, Popovics 1, Túróczy, Egri, Radványi, Gőz, Szabó D., LÁDA B., Strengell (1), Láda P., Nagy G., Korpos, Kivinen, Nyberg (1), SIKE 1, Dányi, Rausch, Gyenes (k). Vezetőedző: Mayer Péter.

Újpesti TE: NEMCAK – Hüffner (1), Roczanov, Zalavári, Tolnai, Borbás, Berta 1, Horváth D., Harmati, SIKORCIN 1 (1), Michalek, Markó, Virág 1, DUBEK 1 (2), Rencz, Kadlubiak, Zlocha 1, Németh Á. (1), Strausz, Hajek (k) Vezetőedző: Pék György.

Kiállítások: 18, ill. 16 perc.

Mayer Péter: – Nagyon át kellett alakítani a csapatot, a sok hiányzó miatt, ami nem sok jót ígért. Az egyebekről nem szeretnék beszélni, de megvan róla a véleményem. Úgy érzem emelt fővel jöhettünk le a jégről.

Pék György: – Ismét bebizonyosodott, hogy kétszer egymás után nem tudunk jól játszani. Az MJJSE lelkes, ügyes csapat, de nekünk nagyobb mezőnyfölényben kellett volna játszani. Nagyon nem vagyok elégedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!