boon-sportoldal

2008.10.15. 20:52

Az első meccsen az első győzelem

<p>Ózd - Fennállása első nemzetközi mérkőzését játszotta szerdán este a magyar női futsal válogatott. Az ózdi sportcsarnokban a mieink ellenfele a jóval nagyobb termetű játékosokból álló cseh csapat volt.</p>

A mérkőzés első néhány percében a vendégek uralták a játékot, több ziccert is kialakítottak, de ezeket egytől-egyik elpuskázták. Aztán jött egy magyar kontra, a miskolci Kovács Aliz lövésébe Matéjková rossz ütemben tette bele a lábát, és máris vezettek a mieink. A szünet előtt még egy gyors gólváltás történt: előbb Matájkova tette jóvá a hibáját, majd Gaczer egy bődületes góllal gondoskodott arról, hogy mieink zárják előnnyel az első húsz percet.

A hajráig izgalmas

A fordulás után sokáig semmi, már ami a gólokat illeti. A mezőnyjátékban a csehek jeleskedtek, majd a fölényüket gólra is váltották. 2-2 után azonban a mieink nem adták föl, és a találkozó folyamán harmadszor is visszavették a vezetést. A hajrában a vendégek mindent egy lapra feltéve rohamoztak az egyenlítésért, de Varga Adél szemfüles találata eldöntötte a meccs sorsát. A mieink megdolgoztak a sikerérét, így a lefújás után joggal fogadhatták az ózdi közönség vastpasát.

Barátságos női futsal mérkőzés

Magyarország - Csehország (2-1)

Ózd, 500 néző. Vezette: Perepatics L., Solymosi A.

Magyarország: Vincze A. - Körmöczi, Hodován, Szekér, Ferenczi. Csere: Pozsgai (k), Ganczer, Csepregi, Rosta, Kovács A., Kovács A., Varga A., Főfai, Simon, Süveges. Szövetségi kapitány: Tóth Károly.

Csehország: Valicková - Hylová, Lazarovová, Ondrásková, Steffanová. Csere: Zehrerová (k), Matéjková, Svobodová, Novotná, Vitnerová, Straková. Szövetségi-kapitány: Antonin Herczog.

Gólszerző: Kovács A. (1-0) a 11., Matéjková (1-1) a 17., Gaczer (2-1) a 19., Steffanová (2-2), a 32., Kovács A. (3-2) a 36., Varga A. (4-2) a 39. percben.

Tóth Károly: - Három összetartás után még nem lehetetett többet várni a formálódó nemzeti csapattól. Remekül küzdöttek a lányok, de biztos vagyok benne, hogy lesz még ettől jobb is. Örülök neki, hogy ennyi néző kíváncsi volt ránk, köszönjük az ózdiak biztatását.

Antonin Herczog: - Az eredmény akár fordított is lehetett volna. Rengeteg helyzetet kihagytunk, a magyarok sokkal jobban koncentráltak a befejezéseknél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!