boon-sportoldal

2008.09.30. 10:25

Utánpótlásról is gondoskodnak Ózdon

<p>Ózd - A Diákolimpia fordulók győztesei mellett a három forduló alapján összetett győztest is hirdettek és díjazták a legeredményesebb iskolát is.</p>

Az Ózdi Kerékpáros Egyesület az idei évben Ózd város diáksport történetében először rendezett hegyikerékpáros diákolimpiát. Az egyesület vezetője Frölich Tamás értékelte a sorozatot és beszélt az utánpótlás neveléssel kapcsolatos tervekről. „A három fordulós versenyre nyár elején került sor az Újvárostéri Általános Iskola mögött található dombokon. A verseny megrendezésének célja az volt, hogy a város diákjai testközelből ismerjék meg a hegyikerékpározás nehézségeit és szépségeit.” – ismerteti a maga is aktív versenyző, kerékpáros szakedző. Egy mindenki számára teljesen végigtekerhető pályát jelöltek ki, amin az indulóknak korcsoportjuknak megfelelő távot kellett teljesíteniük. A három fordulóban összesen 6 iskola tanulói álltak rajthoz, akik tovább vitték az esemény hírét szűkebb környezetükbe. A szülők javaslatára tervezik, hogy jövőre az iskolások mellett az óvodásoknak is indítanak egy külön futamot.

Utánpótlás nevelés

Az egyesületben egy utánpótlás generáció már „felnövekedett”, így tervezik, hogy minél több fiatalt vonnak be az egyesület életébe. Nagyobb hangsúlyt igyekeznek fordítani a versenyzők tervszerű kiválasztásra,a rendszeres és tudatos edzésre. Ennek érdekében tagtoborzókat és mindenki számára elérhető nyílt közös edzéseket és túrákat indítanak. Akiknek az erőállapota eléri a megkívánt szintet, azoknak az egyesület a korosztályának megfelelő edzést biztosít a fejlődéshez és rendszeres versenyeztetést biztosít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!