boon-sportoldal

2008.09.19. 17:19

A birkózóknak nem mindegy

<p>A Diósgyőri stadionról, illetve annak rekonstrukciójáról írtunk az elmúlt napokban.</p>

A stadion felújítása, illetve átépítése elsősorban a diósgyőri labdarúgócsapatot érinti. De a fejlemények alakulása, mármint, hogy vagy ledózerolják-e a jelenlegi állóhelyi részt, hogy helyére újat építsenek, vagy egy kevésbé költségigényes terv valósul meg, amely szerint minden marad a helyén és felújításra kerül, egy másik sportszervezet is érint, a Diósgyőri Sportligetben a labdarúgók után a második legnagyobb területen működő birkózókat. Repka Attila, a Diósgyőri Birkózó Club elnöke is kíváncsian várja, hogy melyik elképzelés valósul meg.

– Nekünk nagyon nem mindegy, hogy felújítják vagy átépítik a stadiont – mondta Barcelona olimpiai bajnok birkózója. – Azért nem, mert a korábban Viszlai József által készített fedett lelátós terveket én is láttam, és amikor megmutatták azt is mondták, hogy a számozott utcák mellé, az Andrássy útra merőlegesen megépítendő új lelátó alatt egy csarnok lenne, és ott kapnának helyet a birkózók. Úgyhogy mi annak örülnénk, ha a költségesebb terv valósulna meg, mert ebben az esetben új otthonra lelnénk, és magunk mögött hagyhatnánk a bádog csarnokunkat. Azt a helyet, amihez bár nagyon sok szép emlék fűz sok-sok birkózót, de napjainkra ez a létesítmény finom szólva is korszerűtlenné vált. Most, hogy hűvös napok járnak egyre többet jut eszembe, hogy jönnek a fázós, hideg téli hónapok a csarnokban, amelynek a felfűtése gyakorlatilag lehetetlen.

  • "A mecenatúra nem üzlet"
    Baranyi Sándort, a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető cég tulajdonosának, a Szeviép Zrt.-nek a tulajdonosát, vezérigazgatóját kérdeztük a Diósgyőri stadionról.
  • A fedett lelátós terv megvan
    Tartószerkezeti vizsgálattal kell kezdeni a Diósgyőri stadion rekonstrukciójának folytatását.
  • Új vagy felújított lesz a Diósgyőri stadion?
    A diósgyőri stadion megújulását három forrásból lehetne finanszírozni.
  • Miskolc városáé lett a diósgyőri stadion
    Miskolc városának tulajdonába került a DVTK NB I-es labdarúgócsapata által használt Diósgyőri stadion területe.
  • Diósgyőri sportliget: út nem szeli ketté
    Vajon mikor lehet elkezdeni a stadion rekonstrukcióját? Milyen utat terveznek a Sportligetbe?
  • Megújul a DVTK Stadion a centenáriumra
    Miskolc ingatlangazdálkodási koncepciója kapcsán szóba került a diósgyőri stadion is a miskolci közgyűlés csütörtöki ülésén.
  • Új stadion - de miből?
    Új stadion építése már többször felmerült, leginkább akkor, amikor a város Eb-helyszínnek pályázott.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!