boon-sportoldal

2008.06.16. 14:41

Az Én Eb-m: Felmerik-e vállalni?

<p>– Mivel én is a középpályán játszom, az ezen a poszton szereplő labdarúgók állnak közel hozzám, azok közül is különösen a spanyolok – mondta Barna Norbert, a Sátoraljaújhelyi TK SE csapatának kapitánya.</p>

Xavi, Iniesta, és Silva... Miért? Mert egyrészt a védekezésben is szerepet kell vállalniuk, másrészt pedig nélkülük nincs jól felépített támadójáték. Rengeteget futnak, ez látszik a statisztikákon, robbanékonyak, s amellett, hogy kiszolgálják a társakat, maguk is gólratörőek. Ehhez a stílushoz tartozik a holland Sneijder is. Biztosan nem vagyok vele egyedül, hogy szeretem a több gólos meccseket, így aztán nem igazán tetszenek az inkább védekezésre fókuszáló válogatottak.

Csalódásként értékelem a franciák teljesítményét, mostanában nem megy nekik, úgy érzem, elmaradt náluk a fiatalítás, nem mernek, mertek annyira hozzájuk nyúlni, mint például a hollandok, van Basten. A játékosok tudásban nem rosszak, de fásultnak tűnnek, ugyanazt a sablon focit, rendszert, taktikát nyújtják évek óta. Nem pusztán a kiesésük miatt mondom, de a csehektől is többre számítottam. Lassan véget érnek a csoportmeccsek, kíváncsi vagyok, hogy az eddig bátor, nyílt labdarúgást nyújtó együttesek a kieséses szakaszban is felmerik-e vállani ugyanezt a futballt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!