boon-sportoldal

2008.05.25. 00:22

Döntőbe jutottak a Slovakia Openen

<p>A Nemzetközi Kerekesszékes Teniszbajnokság ITF 2 Series versenyét rendezték Pozsonyban. A Magyar csapatot Farkas (Budapest), Prohászka (Kakucs), Molnár (Harka), Szabó (Rajka), Braun és Mézes (Miskolc) alkották.</p>

Az 51 sportoló 14 országból, a TK Slavia STU pályáin mérte össze tudását, első és második táblán, egyéniben és párosban.

Az első nap az eső miatt fedett pályán, két helyszínen folyt a játék. Az első táblán Prohászka nagy küzdelemben 3 játszmában maradt alul a szlovák Chabracekkel szemben. A második táblán sajnos Mézes és Szabó is alulmaradt, mindkét versenyzőt horvát játékosok utasították maguk mögé. Braun a második tábla 3. kiemeltjeként az első körben erőnyerő volt, így a második körben kellett először bemutatkoznia, amit az orosz Fedorovval szemben meg is tett, és 6/0; 6/2-re verte. Az elődöntőbe jutásért viszont a cseh Kubát-tal szemben kikapott.

Párosban a Mézes / Szabó duó a nagyon jó Miksic / Milos párt kapta, és nem bírtak velük az elődöntőbe jutásáért. A másik ágon, Braun / Molnár kettős a Jochymek (CZE) / Sovis (SVK) kettőst verte az első szettben 6/3-ra. A következő szett rémálommal kezdődött, hiszen az ellenfél már 4/0-ra vezetett, mikor a magyar kettős szívós játékkal kiegyenlített és végül 7/5-re hozta a meccs második szettjét is.

Farkas a szlovák Felix-el szemben maradt alul, mint két éve a Miskolcon rendezett SzinvaNet Cup döntőjében. Párosban a francia párjával kötelező győzelmet könyvelhettek el az orosz Golovin / Polyatykin páros ellen, - akik előtte a Prohászka / Kubát (CZE) párost búcsúztatták - így a döntőbe jutásért játszhattak.

Prohászka az egyéni vigaszágon jutott el a döntőig, ahol az orosz Shevchik-kel nem bírt el. Mézes a második tábla vigaszágán Fedorovval szemben maradt alul, míg Szabó a szintén orosz Bazarovot verte.

A Farkas/Cazeaudumec páros 5/1-ről vesztette el 5/7-re az első, és 5/2-ről 5/7-re a második szettet.

Braun / Molnár páros a Mézeséket kiverő horvát párral szemben maradtak alul.

Összességében jól szerepeltek játékosaink, hiszen a két tábla vigaszágán, két döntősünk volt, míg párosban a Braun/Molnár páros szintén döntőt játszhatott. Igaz, mindhárom döntőben alul maradtak játékosaink, de a három második helyezés figyelemre méltó.

Következő “fellépés” egy hét múlva Olaszországban (Albarella), ahol a Szabó, Mézes, Molnár, Braun négyes képviseli hazánkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!