boon-sportoldal

2008.04.06. 16:22

Massa nyerte a bahrein-i nagydíjat, Raikkönen a második

<p>Felipe Massa, a Ferrari brazil pilótája nyerte a Formula-1-es világbajnokság bahrein-i nagydíját vasárnap délután.&#160;&#160;<DIA alt="" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Forma_1___bahreini_futam/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Forma 1 - bahreini futam" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Massa mögött csapattársa, a finn Kimi Raikkönen ért be másodikként. A harmadik helyet a lengyel Robert Kubica szerezte meg a BMW-vel.

A negyedik Nick Heidfeld lett a másik BMW-vel, míg az ötödik helyet Heikki Kovalainen szerezte meg a McLarennel. Jarno Trulli hatodiknak kormányozta be a Toyotát. A hetedik helyen Mark Webber, a nyolcadikon pedig Nico Rosberg ért be.

A nap vesztese a brit Lewis Hamilton volt, aki harmadik helyről indulhatott neki a versenynek, de rögtön a rajtnál beragadt és ezzel visszacsúszott a 11. helyre. Később pedig hátulról beleszállt volt csapattársába, a Renault-s Fernando Alonso-ba, így végül csak tizenharmadikként fejezte be a viadalt.

Formula-1, Bahrein-i nagydíj:

1. Felipe Massa (brazil, Ferrari)
2. Kimi Räikkönen (finn, Ferrari)
3. Robert Kubica (lengyel, BMW)
4. Nick Heidfeld (német, BMW)
5. Heikki Kovalainen (finn, McLaren-Mercedes)
6. Jarno Trulli (olasz, Toyota)
7. Mark Webber (ausztrál, Red Bull)
8. Nico Rosberg (német, Williams-Toyota)

Világbajnoki pontverseny:
1. Kimi Raikkonen 19 pont
2. Nick Heidfeld 16
3. Lewis Hamilton 14
4. Robert Kubica 14
5. Heikki Kovalainen 14
6. Felipe Massa 10
Konstruktőri pontverseny:
1. BMW Sauber 30 pont
2. Ferrari 29
3. McLaren 28


Kapcsolódó cikkek:

Kubica indulhat az első helyről Bahrein-ben
Robert Kubica
, a BMW lengyel pilótája szerezte meg a bahrein-i nagydíj pole pozícióját a szombati időmérő edzésen.

Mosley: "Nem tettem semmi rosszat, ezért perelek"
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke azt mondja: semmi rosszat nem csinált, amikor náci egyenruhába öltözött prostituáltakkal fényképezték le néhány nappal ezelőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!