boon-sportoldal

2008.04.03. 13:38

Cursaru akadálya

<p>Két hete számoltunk be először arról, hogy egy román támadó érkezését várják a DVTK NB I-es labdarúgócsapatánál. Catalin Marcel Cursaru azonban ezen a héten sem fog ideérni.</p>

A 30 éves, 183 centiméter magas támadó jelenleg a National Bucaresti játékosa, és a román csapatától nem tud olyan könnyedén megválni, mint azt gondolta – tudtuk meg Dlusztus Imrétől, a DFC Kft. ügyvezetőjétől, aki azt javasolta, hogy kérdezzük Cursaruról Podlesni Györgyöt, aki a klub megbízásából tartja a kapcsolatot a játékossal.

- Nem tudok én sem időpontot mondani Cursaru érkezésére – válaszolta érdeklődésünkre Podlesni György. – Annyit viszont tudok, hogy a játékos távozásában nem partner a National, ugyanis annak ellenére, hogy tartoznak a futballistának, és nem tudnak neki fizetni, nem akarják elengedni. A háttérben az áll, hogy a télen egy kínai klub akarta szerződtetni, tudtommal 300 ezer eurót adott volna a bukaresti klubnak a játékjogáért, de Cursaru nem akart Ázsiába menni, ezért most a National betart neki. Nem bontott szerződést Cursaruval a National, hiába kérte ezt a játékos, aki így a román labdarúgó szövetséghez fordult. A múlt héten tárgyalták meg a beadványát, és megállapították, hogy a National szerződést szegett vele szemben, így szabadon távozhat a klubtól. Csakhogy a bukarestieknek 10 napjuk van arra, hogy megfellebbezzék az első fokú ítéletet, és egyelőre nem tudni, hogy élnek-e ezzel a jogukkal. Így aztán Cursaru nem tehet mást, minthogy jogot, a szerződésében vállaltakat betartva látogatja a csapat edzéseit, és közben arra vár, hogy az ítélet jogerőre emelkedjen, ezt mondta nekem hétfőn, amikor legutóbb beszéltünk. És azt is mondta, hogy ne aggódjak, jönni fog, mert megígérte.

Kapcsolódó cikkek:

Dlusztus Imre: Miskolc a foci fővárosa
A Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető cég ügyvezetője, Dlusztus Imre volt szerkesztőségünk vendége.

Catalin Cursaru: Húsvét után
Néhány napja beszámoltunk arról, hogy román csatárt várnak a DVTK-hoz, a 30. életévét ebben a hónapban betöltő Catalin Marcel Cursaru személyében.

Csatár érkezik a DVTK-hoz
A március 4-én megtartott szurkolói fórumon elhangzott, hogy a támadósort egy román élvonalbeli csatárral szeretné erősíteni a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgó csapata.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!